Sport

2009.04.17. 02:29

FC Fehérvár: ami sok, az sok!

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának mai nyitányán, az FC Fehérvár az MTK vendége lesz. A vendégek nem a megszokott összeállításban játszanak.

Matók János

Mert: ha még tavaly ősszel, a zalaegerszegi mérkőzésen a játékvezető nem érvényteleníti Vujovics gólját, és megadja a Pavlisics buktatásáért járó büntetőt is...; ha Vad II. a DVSC ellen Horváth fejese után gólt ítél...; ha Kecskeméten nem adják meg Kormosnak a felvétel szerint is teljesen szabálytalan találatát...; ha Kaposváron Sulyok spori befújja Grúz öngólját...; ha Alves teljes mértékben szabályos gólját Bognár megadja, valamint nem állítja ki Kollert és azzal párhuzamosan nem fújja be a Honvéd büntetőjét, úgy a Vidinek most nyolc ponttal lenne többje, s azzal együtt a Zalaegerszeg helyett a piros-kékek foglalhatnák el a tabella harmadik helyét!

- Jó pár mérkőzés tapasztalata alapján mondom, hogy amit az utóbbi mérkőzéseken a játékvezetők velünk műveltek, az semmilyen szinten nem egyeztethető össze a korrekt játékvezetéssel - mondta Mezey György, az FC Fehérvár sportigazgatója. - Először azt hittem, egyszerű tévedésekről van szó, de az, hogy velünk a durva elnézések sorozata történik, sajnos másra enged következtetni. A fenti esetek komoly kérdéseket vetnek fel. Egyrészt a hazai játékvezető-képzéssel kapcsolatban, hiszen az NB I-es mérkőzésre jogosult, elméletileg magas szintre jutott bíróknak ilyen hibákat nem szabad elkövetniük. Ha mégis megteszik, az élvonalban többé nem alkalmazhatják őket. Másrészt természetesen felmerül a kérdés: amennyiben a csapatunkat érintő hibák nem szakmaiak, akkor mennyire tendenciózusak és miért fordulnak elő? Ezt a klub vezetőinek tisztázniuk kell, mert a csapat jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy ezzel a hátránnyal megbirkózzon. Nem az elmúlt időszak eredményeit akarom megmagyarázni, a gyengébb teljesítmény miatt nem másban keresem a hibát, hiszen tisztában vagyok a csapat hiányosságaival és hibáival, ám a játékosok és csapat teljesítményének semmi köze nincs ahhoz, hogy a rossz bírói döntések miatt értékes pontokat veszítettünk. Sajnos a harc így még nehezebb, de a klubnak komoly lépéseket kell tenni azért, hogy a minket érő káros sorozatok befejeződjenek.

Ezek után térjünk át a ma 19 órakor kezdődő találkozóra, hiszen a forduló nyitányán az FC Fehérvár az MTK vendége lesz.

- A Honvéd elleni legutóbbi játékvezetői ténykedés rendesen átírta az alapcsapatunkat - kezdte mondandóját Varga István, az FC Fehérvár vezetőedzője. - Egy olyan alkalmi védelemmel állunk fel, amire vélhetően máskor majd nem kerül sor. Ám a rutinos futballistáknak illik helyt állniuk. Nehéz mérkőzésre számíthatunk, mert az MTK technikailag és taktikailag is jó csapat. Abban bízom, hogy miután a televízió élőben közvetíti a mérkőzést, korrekt játékvezetésben lesz részünk, s amennyiben sikerül ismét szabályos gólt szereznünk, azt végre megadják.

Az FC Fehérvár Sebők - Lázár, Radovics, Sifter, Mohl - Szakály, Farkas (Tkacsuk), Elek - Nagy, Vujovics, Alves tervezett összeállításban kezd. A kérdőjelt a középpályán Farkas okozza: a játékost egy vírusos fertőzés kapta el.

- Kényszerből játszom a belső védő posztján, ám annak idején Sopronban szintén ez történt, akkor majd egy évig töltöttem be ezt a szerepkört. Szerintem szoros mérkőzésen legyőzzük az MTK csapatát, ránk férne ez a siker - mondta Sifter Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!