Sport

2009.04.15. 02:29

Falco - Albacomp : a lét a tét

Székesfehérvár - Az Albacomp kosárlabdacsapata ma este a bajnoki címvédő Falco KC otthonában lép pályára. Mindkét gárdának fontos lesz a győzelem. A fehérváriaknál új szakmai vezető ül a kispadon.

Silye Sándor

Nem lesz könnyű dolga az albásoknak, főleg azok után, hogy elveszítették hazai veretlenségüket a legutóbbi mérkőzésükön a Dombóvár csapata ellen. A ma esti csatán, a Szombathelyen 19 órakor kezdődő, Falco KC elleni mérkőzésen kellene javítaniuk Simonéknak. Ha ez nem sikerül, alighanem meg kell elégedniük az alapszakasz harmadik helyével. Nehezíti helyzetüket, hogy a házigazdák a legutóbbi négy fordulóban valamennyi alkalommal alulmaradtak, kétszer otthon (Paks 86-103, Dombóvár 77-88), kétszer idegenben (Pécs 66-95, Szolnok 81-109). Márpedig nem ehhez szoktak a tavalyi bajnok házatáján, ráadásul még a kupadöntőt is elveszítették, szintén otthon a Pécs ellen. Tehát két csalódott csapat csap ma össze, és a lét vagy nem lét lesz a tét a számukra. Ráadásul ha a pillanatnyilag hatodik Falco ma és a záró fordulóban a Körmend otthonában kikap, abban az esetben a rájátszást érő nyolcadik helyet is elveszítheti. Nem egyszerű helyzet, de ez legyen az ő gondjuk, az Albacompot féltők nyilván a fehérváriak miatt aggódhatnak. Van miért. Mert rá sem lehet ismerni arra az alakulatra, amely a bajnokság harmadát végigragyogta, a legutóbbi részt végigbukdácsolta. Érthetetlen, hogy mi történt.

Délután egy óra körül jött a meglepő hír, Halm Rollandtól. A szakosztály-igazgató elmondta, Peter Stahl lesz a szakmai munka felelőse, Peresztegi Nagy Ákos és Matus Gábor segítik a munkáját. Együtt dolgoznak mindhárman, de Peter Stahlé lesz a felelősség a továbbiakban, jelentette ki a vezető.

Peter Stahl jó szakember, bár a magyar módit eddig nem tudta megszokni. Dombóváron kezdett, ment is vele a csapat szekere, de pénzügyi gondok miatt eljött onnan. Körmenden morálisan szétesett társaságot talált, így nem tudott segíteni a csapaton. Peter Stahl az ellenfél edzőjeként sok mindent tudott az Albacompról, de mi az, amit tényleg tud a csapatról.

- Augusztustól májusig Magyarországon dolgoztam, videón sokszor láttam az Albacompot, és a többi legénységet, illetve meccseltem is ellenük. Tudom, hogy Székesfehérváron nincs morális probléma, egy lelkileg leeresztett csapatot kell átvennem. Az Albacompnak megvan az esélye arra, hogy győzzön, és nemcsak a mai meccsen. Ahogy hallom, tudom, láttam, a társaság két hónapja elvesztette a fonalat, azon leszünk, hogy újra megtaláljuk azt, és úgy vélem, minden esély megvan a bajnoki győzelemre is. Azért jöttem, hogy közösen célba érjünk, és a végén bajnokok legyünk - szólt emígy a szakmai vezető székfoglalója.

Kíváncsi voltam, hogy Peresztegi Nagy Ákos miként élte meg az új helyzetet.

- Amit a klub vezetése kért, azt megteszem, a tudásom legjavát nyújtva. A vezetőedzői státuszom megmaradt, Pet szakmai igazgatóként irányítja a munkánkat. Azt mondta, közös nagy feladat vár ránk, megtesszük, amit kell - vélte.

Ha lehet, már ma!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!