Sport

2009.09.02. 02:28

Ezúttal jól mentek Fejér autósai - siker a Nyírség-ralin

Székesfehérvár - A bajnokság utolsó előtti futamán, a Nyírség-ralin már bajnok lett Herczig Norbert. Fejér megyéből ezúttal két páros indult, s mindketten előkelő helyen értek be a célba.

Matók János

Bár hivatalos végeredmény még nincsen, hiszen Turán Frigyes fellebbezett a kizárása ellen, ez alapvetően már nem befolyásolja a megyénket képviselő autósok eredményét a bajnokság utolsó előtti futamán, a Nyírség-ralin. Ott az abszolút kategóriában a Botka Dávid, Szenner Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo IX) duó a 3., míg az N-csoportban és az N/4-es géposztályban egyaránt az első lett.

- Élveztük a futamot, az autó tökéletes volt, és az elejétől kezdve nyertük a gyorsasági szakaszokat. Sőt, a hatodik gyorson, a zuhogó esőben az abszolút első időt autóztuk a slick-gumikkal. Tartottuk az előnyünket, még a vak sötétben is, amikor lámpasor nélkül az esti gyorsokon mentünk. Nagyon örültünk az eredménynek, hiszen másfél év után végre sikeresek voltunk - mondta Szenner Zsolt, a Mitsubishi navigátora.

- Számunkra tét nélküli volt a futam, s ennek megfelelően is autóztunk. Több dolgot, így a gumikat, az új itinert és a bal lábféket is kipróbálhattuk. Minden nagyon jó volt, de még le kell ülepednie a tapasztaltaknak, hogy a következő futamon hasznosítsuk. Viszont a motor elgyengült, télen teljesen fel kell újítani - mondta Lévai Ferenc pilóta, aki Táborszki Attila navigátor mellett, a Honda Civic Type R/3 volánja mögött az A/7-ben negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!