Sport

2016.03.03. 20:26

Tovább tart a fővárosi átok

A jégkorong Mol Liga elődöntőjének ötödik összecsapását rendezték csütörtök este a Tüskecsarnokban.

Szupkai Gábor

Az elődöntő előtt mindenki azt mondta, ez a párosítás igazán jó hírverése lehet a magyar jégkorongnak. Aki csütörtök esti programnak a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 mérkőzést választotta, erről meg is győződhetett már a kezdés előtt. Tömeg a pénztárnál és odabent is szépen megteltek a kanyarok is. Természetesen a jól megszokott módon a vendégszektor is zsúfolt volt, és a hangjukat sem hagyták Fehérváron a drukkerek.

A hazaiaknál Niko Saarenpaa visszatért a jégre, ellenben Arany Gergely kikerült a csapatból – egy a fejét ért lövésből lábadozik –, így Zaka Norbert volt Bálizs Bence tartaléka. A Volánnál Láday Tamás eltiltása lejárt, így ő Tyler Dietrich rendelkezésére állt, Bodó Christopher viszont továbbra is lábadozik combsérüléséből.

Belecsaptak rögtön a lecsóba a csaptok, nem töltöttek, csak tüzeltek, de csak öt perccel a harmad vége előtt sikerült hálót találnia az egyik csapatnak. Mégpedig a Volánnak, Orban Brance vetődve lőtte a Reiter Attila lövése után kipattant korongot Bálizs Bence kapujába. 0-1. A fővárosiak kapusa ezután bemutatott egy szenzációs védést, ami annyira feltüzelte a társakat, hogy Niko Saarenpaa egy buli után megszerezte a korongot és szétcincálta a bal felső sarkot. 1-1. Úgy festett ma is szoros meccsnek nézünk elébe.

A második harmad elején rögtön vezetést szerzett a FAV19, Orban Brance volt aki ismét megtalálta az utat Bálizs kapujába egy korongszerzés után. 1-2. .Ezután a mérkőzés első kiállításai következtek, mindkét csapat megkapta az első büntetéseit, de nem nagyon tudtak mit kezdeni ezzel a lehetőséggel az együttesek. A harmad közepe előtt viszont Preston Shupe egyenlő létszámnál megoldotta a feladatot, elkorcsolyázott a kapu előtt, és addig várt, amíg Bálisz összecsuklott, és felette a hálóba lőtt. 1-3. Néhány nagy helyzet maradt csak a középső húsz perc második felére, két gólos Volán előnnyel vonultak pihenőre a nézők és a csapatok.

A harmadik harmad a hazaiaknak sikerült eredményesebben. Niko Saarenpaa második góljával zárkózott a MAC (2-3), majd Stipsicz Bence találatával egyenlített is a fővárosi csapat. De nem volt még vége, nagyon belelendült a MAC és Michael Quinn a vezetést is megszerezte, 4-3. Ezen a mérkőzésen a MAC mutatott be feltámadást a záró játékrészben, náluk az előny az elődöntőben, eddig mindenki hozta a hazai meccseket.

A négy győzelemig tartó párharc állása ezzel 3-2 a MAC javára. A hatodik mérkőzést vasárnap 17.30-kor rendezik Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!