atlétika

2019.10.02. 10:25

Ezüstfiúk, aranylányok

Az ARAK öt atlétája is rajthoz állt a magyar U16-os válogatott szlovéniai megmérettetésén. Sikerrel zártak a serdülők, az összesített ranglista második helyén végeztek.

Ferencz Balázs

A válogatott arakos különítménye: Mészáros Luca, Mészáros Balázs, Blaumann Marcell, Babos Rita edző, Tatai Zalán, Nagy Dávid Fotó: Ambrus

Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és Magyarország serdülői immár hagyományosan, szeptember utolsó hétvégéjén méri össze erejét a szlovéniai Ptujban.

Az ARAK öt versenyzőt delegált az U16-os válogatottba. Babos Rita és Borsányi Zoltán tanítványai – Mészáros Luca, Tatai Zalán, Blaumann Marcell, Mészáros Balázs és Nagy Dávid – küzdöttek a nemzeti színekért, főként sprintszámokban. A honi korosztályos bajnok, Tatai Zalán 100 méteres síkfutásban 11,23 másodperces idejével a nemzetközi porondon is maga mögé utasította a mezőnyt.

A válogatott arakos különítménye: Mészáros Luca, Mészáros Balázs, Blaumann Marcell, Babos Rita edző, Tatai Zalán, Nagy Dávid
Fotó: Ambrus

Blaumann Marcell 300 gáton ötödikként ért célba, ezzel értékes 6 pontot gyűjtött a közösbe. Nagy Dávid a rövidebb gátszámban, 110 méteren ért célba hetedikként. A lányok 4x100 méteres váltójában kezdőemberként futott Mészáros Luca, aki az élen adta tovább a botot. A végére azonban a csehek és a horvátok is megelőzték a magyar stafétát, harmadikként futottak át a célvonalon. A 4x300-as váltó mindkét fiú tagja is a fehérvári műhelyben pallérozódik. Tatai Zalán és Mészáros Balázs robogtak ugyan, de az egység lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. Magyarország lánycsapata végül az első helyen zárta a megmérettetést, míg a fiúk a másodikok lettek a nemzetek közötti pontversenyben. Összesítésben minimális különbséggel, 2 ponttal előzték meg a csehek az ezüstérmet szerző magyar válogatottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában