Alba-MÁV Előre SC

2019.05.21. 15:20

Ezüstérmes kézisek

Gólfesztivált rendezett az Alba-MÁV a férfi kézilabda NB II utolsó fordulójában.

Krebsz András

Alba-MÁV Előre SC–TFSE 43-28 (22-13)

VOK, 100 néző, vezette: Kiss Z., Mazzag. Alba-MÁV: Czérna – KRÁLL 6, Szám 2, KANYÓ BENCE 6 (3), Penzer 3, BÁRDOS 6, Rohonyi 6. Csere: Hátas (kapus), Szalczinger 2, GRŐBER 8 (1), Kanyó Balázs 3, Golenya 1. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

A remek tavaszi formát produkáló hazaiak – Czérnáék a listavezető elleni fiaskón kívül mind a kilenc idei fellépésüket megnyerték – ezúttal is jól kezdtek. Bárdosék szinte minden támadása góllal végződött. A fehérváriak fazonszabásza, Kanyó Bence szebbnél szebb megoldásokkal szolgálta ki a társait, Králl a jobb, Rohonyi a bal szélről termelte a gólokat, Bárdos átlövései ellen pedig tehetetlennek bizonyultak a vendégek. A folytatásban elsősorban a nyolc találatig jutó Grőber jeleskedett, így a 42. percben már 31-18 állt az eredményjelzőn – az Alba erődemonstrációt tartva vágott vissza a fővárosiaknak a decemberi hétgólos vereségért. Ami azonban fontosabb: a Pilisvörösvár vasárnapi fiaskójának köszönhetően a Fejér megyeiek a pilisiekkel azonos pontszámmal fejezték be a bajnokságot, az egymás elleni eredményeknek hála azonban Kanyóék nyakába került az ezüstérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában