Sport

2016.01.23. 20:37

Ezt is behúzta a Volán

A MOL Liga 43. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata 23. győzelmét könyvelhette el a Csíkszereda csapata ellen.

Káldor András

Fehérvár AV 19–HSC Csíkszereda 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Székesfehérvár, 550 néző

Vezette: Bulovec, Bajt,Bergant, Mali (szlovénok).

Fehérvár AV 19: KALNINS– KROGH 1, Szabó B., SzabóK. (1), Reisz, BECZE 1 –Arany, Szabó D. (1), SHUPE(2), Grieve, Holmberg 1 –SZALLER 1 (1), Láday, TóthG., Kocsis, Pillók (1) –Korbuly, Mazzag, Reiter R.,Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich.

HSC: PEKSA – Ozols 1,Bors, TAMBIJEVS (2), Gyagyusko, BERLJOV 1 – Bednár, Kuzman, Alekszejev, Péter R.,Farkas T. – Papp Sz., Gecse,Mihály E. (1), Moldován, BíróT. Á. – Antal Zs., Sofron Á.,Okos Vezetőedző: Artur Oktyabrjov.

Kiállítás: 15 perc + végleges fegyelmi (Krogh), illetve 25 perc + 10 perc fegyelmi (Mihály E.) + végleges fegyelmi (Tambijevs).

Preston Shupe a Volán támadója (kék 64) két gólpassza mellett jó teljesítményt nyújtott ezúttal is Fotó:Molnár Artúr

Mindenképpen rendhagyó volt a két csapat mérkőzése, egyrészt, mert nagy esély van arra, hogy utoljára láthatjuk ebben az idényben a Sportclub gárdáját, másrészről pedig a találkozó szorosan illeszkedett a Jégpályák éjszakája eseménysorozatához. Így egyedülálló módon ezúttal ingyenes volt a belépés az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, és a meccs után a látogatók birtokba vehették a pályát. A két csapat idei egymás elleni mérkőzéseit tekintve inkább a Volán felé billent a mérleg nyelve, Fehérváron egyaránt egyszer győzött mindkét együttes, míg Csíkszeredán kétszer nyertek a fehérváriak.

A volánosok nem egészen húsz órával a mérkőzés előtt még jégen voltak Debrecenben. Igaz lényegében ugyanez elmondható volt ellenfelükről is, a csíkszeredaiak hosszabbítás után győzték le a Dunaújvárosi Acélbikákat Alekszej Alekszejev góljával. Abban egészen biztosak lehettünk már a kezdő sípszó előtt is, hogy a csapatok vezetőedzőin nem fog múlni semmi sem. A mérkőzés elején beszorította ellenfelét a Volán, és ebből elég nehezen tudtak kikecmeregni a vendégek. Közben Mitchell Holmberg és Preston Shupe is igen közel járt a gólhoz, de mindketten döntő momentumokban hibáztak a kapu előtt. Majd egypercnyi kettős emberelőnyt hagytak kihasználatlanul, ráadásul ezt követően Becze Tihamér a kapu torkában vétett el egy gólt ígérő lövést.

A 12. percben aztán megtört a jég, az újabb emberelőnyt már ki tudta használni a fehérvári gárda, Devon Krogh idénybeli kilencedik találata Shupe remek átadásából született, 1:0. Ettől függetlenül rendületlenül buzdította övéit az Erdélyből iderándult mintegy húszfőnyi szurkolótábor, bár az első harmadban látottak alapján erre nem sok okuk volt. A folytatásban lényegesen aktívabban játszott a Sportclub,és már a harmad elején meleg pillanatokat élt át Janis Kalnins. Számára amúgy is presztízs jelleggel bír minden mérkőzés, hiszen az első húsz perc után tovább javított egyéni csúcsán, immár 159 perce volt érintetlen a hálója.

Aztán, köszönhetően Anton Berljov 27. percben, emberelőnyben elért góljának, ez a csúcs is 164 perc után köddé vált, a 23 éves orosz csatár szépen emelte fel a pakkot a jobb felső sarokba, 1:1. Nemsokáig örülhettek azonban ennek a vendégek, mert aránylag gyorsan jött a Volán válasza, nem telt el két perc és Becze vette be az amúgy jól teljesítő Marek Peksa ketrecét,2:1. Majd a gól előkészítésében döntő szerepet játszó Szaller Márk a góllövés örömét is megízlelhette, Pillók Martin átadásából talált be a Sportclub kapujába a 33. percben, 3:1. A játékrész hajrájára maradt tartalék a fehérváriakban,magabiztosabbá tették az előnyüket a második szünet előtt két perccel Holmberg góljával, 4:1. A záró húsz percet amolyan kötelező jelleggel lejátszották a felek, bár a Sportclub az 51. percben a lett Kalvis Ozols révén faragott csapata hátrányán, ez csupán szépségtapasznak bizonyult, 4:2. A végén még Krogh és Kirils Tambijevs bunyózott egy jót, de ez már nem osztott-szorzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!