Sport

2009.07.24. 02:29

Ez lenne az igazi

Dunaújváros - Első felnőtt-világbajnokságára utazik ma a Dunaferr-DVSI úszója, az ifjúsági Európa-bajnok Bordás Beatrix. Az ifjú hölgy a legjobb tizenhat közé szeretne bekerülni.

Dunaújvárosi Hírlap

Szerdán is edzett a vb-re készülő versenyző, utána beszélgettünk vele. Természetesen az első kérdés az volt, mit vár magától a római eseményen:

- Egyéni legjobbamat szeretném megúszni, ezen felül bekerülni a legjobb tizenhat közé, ami a középdöntőt jelenti. A felkészülésemben voltak hullámvölgyek, mert amikor nem ment úgy, ahogyan szerettem volna, akkor túlságosan felbosszantottam magamat ezen. Most azonban minden jól alakul, az edzőm, Berzlánovits Éva pedig segít abban, hogy mentálisan a legjobb legyek, mert talán ez méginkább fontosabb lesz, mint a fizikai erő. Ezért is nagyon fontos, hogy ott lesz velem a világbajnokságon. Ötven pillangón a tizenkilencedik idővel vagyok benevezve, a tavalyi ranglistát a tizenötödik helyen zártam. Az akkor elért időeredményem most a tizenkilencedik helyre jó. Mivel csak július 31-én úszom először, ezért majd Rómában lesz a csúcsformába hozatal, vagyis még a vb helyszínén is felkészülünk.

Amikor megkérdeztük Beától, hogy a döntő mikor lesz, kicsit bizonytalanul mondta: elsején. Majd elárulta, hogy pont ekkor van a születésnapja is.

- Talán nem kell nagyon ecsetelnem, hogy szülinapi ajándéknak keresve sem lehetne jobbat találni, mint egy vb-finálé, de nem akarok irreális célokat kitűzni magam elé, mert akkor az ember nagyot tud csalódni. De bizakodom, hiszen hétről hétre érzem, jó úton haladok. Igaz, felnőtt vb-n még nem voltam, de nem lesz szokatlan Cseh Laciék társasága, hiszen szerepeltem már velük Rijekában és Debrecenben is - tette hozzá.

A szövetség Bordást is ellátja az X-Glide csodadresszel, amelyből egyet már el is szakított. - Igazak a hírek, hogy könnyen szétmennek, de az is bizonyos, hogy más ezekben úszni. A ruha fenntart a vízen, ebbe nem kell külön energiát fektetnie egy versenyzőnek. Mivel a kvalifikációs időmet enélkül értem el, amíg többen ezzel, bízom abban, hogy ez jelent némi előnyt majd. A verseny mellett remélem, az Örök Várost is meg tudom nézni, még a születésnap előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!