Sport

2013.12.13. 16:25

Évzáró a pusztabusszal, és disznótorossal

Csákvár - Rendhagyó, disznóvágással egybekötött évzárót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága Csákváron. A résztvevők a pusztabusszal a város nevezetességeit is megtekintették.

Matók János

A kifejezetten  jó hangulatú évzáró résztvevői a pusztabusszal megtekintették Csákvár nevezetességeit (Fotó: Koppán Viktor)

Kora délelőtt érkeztek a vendégek a 72 meghívottból munkahelyi elfoglaltság miatt 43 fő jelent meg , az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának az elnökségi-, és bizottsági tagjai, az önkéntesen munkálkodó aktivisták, valamint a támogatók, hogy egy rendhagyó évzáróval köszönjenek el a 2013-as évtől. Az első napirendi pontként egy 120 kilós koca áldozta fel magát a későbbi jó hangulat kedvéért. Amíg a böllérek dolgoztak, a társaság felszállt a pusztabuszra lovas kocsikra , hogy felkeresse a város nevezetességeit. Így az országszerte híres Geszner-házat, ahol megtekintették a Vértesi Natúrpark látványos kiállítását. Sokan nem jártak még ott, így nagy élvezettel vették szemügyre a látnivalókat.

A Vértes helytörténeti múzeumban a város gazdag, múltjával ismerkedhettek meg a résztvevők, akik a napjainkban kórházként funkcionáló, külsőségeiben is nagyon szép, egykori Eszterházy kastélyt is felkeresték. Innen a helyi sportlétesítménybe vitt az útjuk, ahol személyesen tapasztalták meg, hogy a tavaszi szezonban milyen körülmények között készülnek, játszanak majd az Aqvital-Publo Csákvár NB III-as, és a különböző korosztályos csapatai. Sok szakember írigykedve, ugyanakkor elismerően szólalt meg a felújítás miatt, amely minden igényt kielégítő lesz. Ezt követően a meghívottak visszatértek a bázisra , a Novák-házba, ahol idő közben már elkészültek a finomabbnál finomabb ételek, a disznótoros. Előtte még Bencsik István társadalmi elnök, és Schneider Béla megyei igazgató értékelte az évet, és köszönetet mondott az önkéntes munkáért.

 

Címkék#Csákvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!