Sport

2016.09.09. 17:12

Évadnyitót tartott a jégkorong akadémia

Székesfehérvár – Több száz fiatal jégkorongozó töltötte meg a város legnagyobb mozitermét. Filmvetítéssel egybekötött évadnyitóval vágott neki a következő szezonnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia.

Ferencz Balázs

Mintegy négyszáz izgő-mozgó, zsibongó fiatal várta az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia hetedik idénynyitó ünnepségét. A rendezvényen az utánpótlás-nevelő műhely minden korosztályának sportolói mellett tiszteletüket tették az Akadémia és a Fehérvár AV19 vezetői, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, s ott volt a 2009-ben, 34 éves korában elhunyt kiváló jégkorongozó édesanyja és testvére, Ocskay Zsuzsanna is. Az ő ötlete volt, hogy a fiataloknak négy kisfilmet is vetítsenek a fehérvári és a magyar jégkorong egyik legnagyobb alakjáról, hiszen az utánpótlás többsége nem is láthatta már Kiscsicsó játékát. A fiatalok szembesülhettek az Akadémia névadójának sport iránti alázatával, remek cseleivel,  pontos passzaival,  csodás góljaival, megalkuvást nem tűrő győzni akarásával. Ebből merítve vértezhetik fel magukat az előttük álló küzdelmekre, hogy Fehérvár továbbra is a hoki fővárosa legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!