Szokták a mezőnyt

2019.07.08. 19:11

Európai és ázsiai ellenfelekkel mérkőztek a fehérvári fiatalok

Idén 27. alkalommal rendezték meg a szlovén kikötővárosban az EuroFest elnevezésű kézilabdatornát. A július 2–7. között rendezett kézilabda-fesztiválon az Alba Regia KSE két utánpótláscsapattal is képviseltette magát.

Krebsz András

Nemzetek sportos találkozóján lobogott a magyar zászló az albás legények kezében

Fotó: ARKSE

Az Alba játékosai, valamint a velük utazó szakmai stáb – összesen huszonheten – tagjai múlt hét kedden már korán reggel elindultak Európa egyik legnagyobb kézilabda- eseményére. Az Adriai-tenger partján fekvő szlovéniai városba nemcsak az öreg kontinensről, hanem Ázsiából is szép számmal érkeztek résztvevők.

Az ifik – akik a felnőttek mezőnyében is pályára léptek – kezdésként legyőzték belga riválisukat, majd vereséget szenvedtek svájci, szaúd-arábiai, két szlovén és tajvani ellenfelüktől, végül pedig döntetlent értek el a szintén magyar Fikesz ellen, így három ponttal a tarsolyban a 7. pozícióban zárták a tornát.

A székesfehérvári klub U13-as együttese a csoportküzdelmek során két francia és egy szlovén ellenféllel mérkőzött meg, majd a helyosztókon sorrendben tajvani, szlovén és magyar gárda került az útjába, a fehérváriak végül a CYEB-Budakalász csapatával holtversenyben a 11. helyen végeztek.

– Tanulságos napokon vagyunk túl, nyugodtan mondhatjuk, hogy világtornán vettünk részt, ugyanis az európai klubok mellett ázsiai csapatok is képviseltették magukat. Habár a mérkőzések többségét nem sikerült megnyerni, egyáltalán nincs szégyenkeznivalónk. Nem ismerjük az ellenfeleink merítési lehetőségeit, mindenesetre a mi 24 fős keretünk két-három iskolából tevődött össze. A kétszer tizenöt perces összecsapások alatt megtapasztalhattuk, hogyan állnak hozzá egy-egy találkozóhoz a külföldi csapatok, például agresszivitás szempontjából. A gyerekek számára hatalmas élményt jelentett az egész fesztivál, a megnyitótól kezdve végig jó hangulatban telt az elmúlt egy hét. A játékot mindenki komolyan vette, de nem vérre mentek az összecsapások – mondta Németh István, az Alba Regia KSE május végén megválasztott elnöke.

Nemzetek sportos találkozóján lobogott a magyar zászló az albás legények kezében
Fotó: ARKSE

A klub éléről hat év után távozó Halmai Csaba (aki a továbbiakban mint elnökségi tag vesz részt a munkában) utóda a lehetőségekhez képest továbbhaladna az utánpótlás-vezetőként megkezdett úton.

– Szeretném, ha a jövőben egy-két csapattal bővülnénk, a 8–13 év közötti korosztályok létszáma pedig a jelenlegi átlagosan 12 főről 20–25 közé emelkedne, jó lenne az elmúlt évek kicsit lassabb növekedésén gyorsítani. Az iskolákkal történő szoros kapcsolat az utánpótlásbázisunk megerősítését célozza, elsősorban a 3–4. osztályos gyerekek körében fogjuk népszerűsíteni a kézilabdát – tette hozzá Németh István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában