Magyar Kupa

2020.02.12. 20:03

Esélytelen volt az Újváros az MTK ellen

Nehéz feladat jutott az NB III-as Dunaújváros PASE együttesének a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az NB II-es listavezető várt rá.

Ferencz Balázs

Budapest 20200212 Labdarúgás Magyar Kupa MTK Dunaújváros Foto Nemzeti Sport Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Nem vitás, az MTK Budapest az élvonalba igyekszik ismét, az NB II-es bajnokságot vezeti, s a korábban szebb napokat látott Dunaújváros ellen is eséllyel várta a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcát. Az odavágón Kanta József és Vass Patrik részleges izomszakadás miatt nem álltak Michael Boris rendelkezésére, míg Palincsár Martin deréktáji húzódás miatt pihent. Zuigeber Ákos pedig továbbra is rehabilitációs edzéseket végez.

A korábban az Unione FC-t, a DEAC-ot és a Diósgyőrt is búcsúztató kék-fehérek nem érezték meg a maródiak hiányát, már az első perctől irányítottak. Az 5. percben Fülöp beadását Mezei fejelte a kapu mellé, öt minutummal később a korábbi előkészítő 18 méteres lövését fogta Pokorni. Cseke 25 méteres lökete alig kerülte el a felső lécet, azonban a 18. percben már nem volt mentség, hátrányba került a DPASE. Prosser kapott labdát a bal szélen, befelé cselezett, majd a második hullámban érkező Bognár István elé tálalt, aki laposan a bal alsóba gurított, 1-0. Nem állt le az MTK. Bognár ívelését Fülöp fejjel küldte kapu felé, de nem talált célt. A 28. percben elsőlt a meccs, Prosser passzolt hátra Csekének, aki középre emelte a labdát, Bíró Bence pedig uralva a területet közelről fejelt a hálóba a kapufa segítségével, 2-0. A nagy kedvvel futballozó Prosser Dániel a kiszolgáló szerepéből lépett majdnem elő főhőssé, de 28 méteres szabadrúgása nyomán a kapufán csattant a labda.

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Fordulás után sem a Dunaújváros támadásairól szólt az összecsapás. Bár a játékrész elején Áman Áron szögletből tekert a fővárosi kapura, de Vargát nem lepte meg. A túloldalon Bognár lövése változtatott irányt a védők lábain. Az Újváros trénere, Lőrincz Emil egyáltalán nem ismeretlen a Hungária körút környékén, háromszor nyert bajnokságot az MTK játékosaként, most azonban mindennél jobban szerette volna megkeseríteni egykori klubja életét.

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Frissíteni próbált, Szepessy helyett Beszterczeit küldte pályára, de nem tudta megfogni a hazai gárdát. A 76. percben Bíró kapott labdát a tizenhatoson belül Nagy Zsombortól, lefordult védőjéről, és hidegvérrel a bal alsó sarokba gurított, 3-0. Az MTK minden bizonnyal már a kétmeccses párharcot is lezongorázta az Új-Hidegkúti Nándor Stadionban, a Viadukt SE-t, a Nagykanizsát és az NB II-es Siófokot is búcsúztató Dunaújvárosnak minden bizonnyal az idei kupaszereplés végét jelenti a nyolcaddöntő. A hajrába lépve sem lankadt az NB II listvazetője, Bognár szögletét Nagy Zsombor fejelte fölé, nem sokkal később pedig az újonc Kovács Máté beadását Varju bólintotta a kapufa mellé. A visszavágót jövő szerdán 18 órakor rendezik Dunaújvárosban.

Jegyzőkönyv

MTK Budapest–Dunaújváros PASE 3-0 (2-0)

Budapest, Új Hidegkúti N. Stadion, 1568 néző. V.: Rúsz (Márkus, Punyi)

MTK: Varga B. – Baki, Fülöp, Nagy Zs., Varju – Bognár I., Mezei (Kovács M., 82.), Cseke (Kata, a szünetben) – Katona, Bíró, Prosser (Schön, 66.). Vezetőedző: Michael Boris

Dunaújváros: Pokorni – Kis B., Horváth K., Puskás, Hompót – Dorogi, Áman (Rauf Al-Sheraji, 83.), Kovács B., Barna – Busa (Reicheld, 83.), Szepessy (Beszterczei, 68.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gól: Bognár (18.), Bíró (28., 76.)

Sárga lap: Bognár (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában