Sport

2016.10.04. 17:29

Erős Márkra komoly feladat vár szombaton a Tata Mustangs ellen

Székesfehérvár - Szombaton a Tata Mustangs ellen játszik osztályozót a magasabb osztályba jutásért a Fehérvár Enthroners, Erős Márk vezetésével.

Szupkai Gábor

Az amerikai futballban a sok kulcspozíció közül talán a quarterback, vagyis az irányító az, akire a legtöbb figyelem vetül. A Fehérvár Enthroners csapata ezen a poszton egy fiatal tehetséget tudhat a soraiban, aki közel tíz éve esett szerelembe a sport iránt.

- Tizenhárom évesen kezdtem el nézni az amerikai profiliga, az NFL meccseit, és rögtön beleszerettem. Mikor 17 éves lettem, egy volt osztálytársam mondta, hogy az ismerősei játszanak, és mivel látta rajtam, hogy érdekel, elkezdett biztatni. Lementem és egyből megmondtam az edzőnek Pál Tibor Kornélnak, hogy irányító szeretnék lenni. Kipróbált, és már az első két edzés után látta, hogy érdemes velem foglalkozni. Utólag belegondolva biztosan megpróbáltam volna más poszton is játszani ha nemet mond, de szerencsére nem kellett csalódnom.

Fotó: Molnár Artúr

- Volt valaki aki segített a felkészítésében?

- Őszintén szólva nem a nulláról indultam. A korábbi testneveléstanárom, Nagy Tamás korábban az Enthroners irányítója volt és vele gyakoroltam előtte heti egyszer.

- Kedden a csapat aláírt egy támogatói szerződést egy sportszergyártó céggel. Ez újabb hatalmas lépés az Enthroners történetében.

- Ami az utóbbi másfél évben történt a csapatnál, az egész egyszerűen varázslatos. Már ha csak a pályát, a First Field-et nézzük, az is maga a csoda.

- Milyen célokat tűzött ki maga elé?

- Egy éven belül szeretnék bekerülni a válogatott keretébe. Előbb persze a szombati osztályozót kell megnyernünk, aztán a Divízió I-ben egy nagyon jó szezont szeretnék produkálni, és elnyerni az év legértékesebb támadójátékosa címet. Két-három év múlva pedig a HFL-ben (a magyar első osztály) szeretném ha játszhatnék az Enthroners-el. A karrierem befejeztével pedig az a cél, hogy 40-50 évesen az irányítók edzője lehessek Fehérváron.

- Hogy halad a felkészülés szombatra?

- Rengeteget edzettünk, igyekeztünk kielemezni a Tatát. Sajnos az új igazolásaink most szombaton még a pályán nem bizonyíthatnak, de edzéseken már ott vannak és igyekeznek segíteni, kijavítani az apróbb hibáinkat.

- Mi lehet a kulcsmomentum a Mustangs ellen?

- A jó támadófal. Ha kellően megvédenek engem akkor nem lesz baj. Olyan elkapóink vannak akik nagyon jók, üresre tudják játszani magukat. Ha ez megtörténik akkor kiválóan tudok majd passzolni. A védelmünk erős, tudom, hogy rajtuk nem fog múlni semmi. Így nekünk, a támadóknak kell hozzátennünk azt a bizonyos pluszt.

- Hogyan jellemezné saját magát mint irányító?

- Próbálok magamra úgy gondolni mint egy átlagos játékosra, az edzéseken csöndben teszem a dolgomat. Viszont mikor meccsen vagyok a pályán az egy más dimenzió, egy teljesen másik önmagam. Akkor igyekszem vezér lenni és magabiztosságot, erőt sugározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!