Sport

2009.04.28. 02:29

Erőltetett menet - kedden Paks-Fc Fehérvár találkozó

Székesfehérvár - A 25. fordulóra kerül sor ma az NB I-es labdarúgó-bajnokságban. Az FC Fehérvár 19 órakor Pakson lép pályára, majd pénteken 19 órakor a ZTE-t látja vendégül.

Matók János

A rossz időjárás miatt elmaradt 17. forduló az oka annak, hogy egy kissé feszített az NB I-es bajnokság menetrendje. Arról nem beszélve, hogy szombaton lesz a ballagás is, ezért a résztvevők ma, valamint pénteken is pályára lépnek. Az FC Fehérvár a mai - reményeink szerint győzelemmel záruló - penzumot Pakson tudja le, majd pénteken 19 órakor, a Sóstói Stadionban a Csank János dirigálása óta még veretlen Zalaegerszeg csapatát látja vendégül. Mindkét találkozó izgalmasnak ígérkezik, de mindegyik egyaránt nagyon fontos az FCF szempontjából.

A Vidi eddig ötször játszott a Paks ellen, s ebből kettő volt a Duna-parti településen. Ennek a mérlege fehérvári szemszögből egy-egy győzelem és vereség, 3-2-es gólarány.

- A Paks a saját otthonában mindenkire egyaránt veszélyes, a Vasast például simán 3-0-ra győzte le. Ettől, de egyébként is mindentől függetlenül mi valamennyi mérkőzésünkön nyerni szeretnénk, más végeredményben nem is gondolkodunk. Nagyon remélem, hogy sikerül - mondta tömören a tegnapi edzés után Varga István.

A várható összeállítást firtató kérdésemre az FC Fehérvár vezetőedzője kijelentette, hogy arról csak ma délután dönt majd ki. Az MTK és a Diós-győr elleni keretből kerül ki a kezdőcsapat, azzal a különbséggel, hogy abból Kocsis és Alison helyett visszatér a korábban eltiltott Horváth Gábor és Koller Ákos.

A Paks után következik a pénteken 19 órakor kezdődő, a ZTE elleni mérkőzés. Ezzel is érdemes már most foglalkozni, hiszen az érdeklődő szurkolók szerdán és csütörtökön 15 és 18 óra között elővételben megvehetik a stadionban a pénteki jegyet, illetve a Ligakupa döntőjére szóló belépőket. Arra május 13-án, szerdán 20.45-től kerül sor Siófokon, ahol a Vidi ellenfele a Pécs lesz. A rendezők két szektorba 1500 darab belépőt küldtek a fehérváriaknak, s az ide érvényes tiketteket csak Sóstón lehet megvásárolni. De erre pénteken 17 órától, valamint május 11-én és 12-én is lehetőség lesz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!