Varkocs György Box Club

2019.12.22. 20:47

Eredményes év után

Évértékelőt tartott a Varkocs György Box Club péntek délután az egyesület főhadiszállásán, a családias hangulatú rendezvényen az érdeklődők komolyabb hangvételű témákkal is megismerkedhettek.

Krebsz András

Turós Arnold (b2) edző a bajnokokkal: Balogh (b), Nagy, Tóth(j) F: FG

Fotó: gaborfeherphoto

Az esemény életmentési bemutatóval kezdődött, majd a klub elnöke, Turós Arnold tartott drogprevenciós előadást az ifjú ökölvívóknak.

– Sok energiát fektetek az erkölcsi nevelésbe. Normális családból származom, mégis gyerekként rossz társaságba keveredtem, pont ezért tudom ezt hitelesen átadni a srácoknak. Látom, milyen útra szeretnének lépni, és ha szükséges, megelőzöm, hogy bűnözőkké váljanak – mutatott rá Varkocs BC elnöke, aki szeretné, ha tanítványai egy nagy családot alkotva az élet minden területén segítenék egymást.

Ezt követően Turós beszámolt a 2019-es naptári évben elért eredményekről, habár hangsúlyozta, egy varkocsos számára a bajnoki címek hajszolása semmiképpen sem lehet elsődleges szempont.

– Ezt nem tartom igazán fontosnak, ez csak külsőség. Az emberek sokszor csak az eredményeik alapján ítélik meg egymást, de lehet valaki hasznos a társadalom számára díjak nélkül is. Sokkal fontosabb, hogy a srácok itt legyenek edzésen és érezzék magukat jól, ne pedig azért jöjjenek, hogy bajnokok legyenek és összetörjenek, ha nem lesznek azok, vagy elszálljanak, ha összejön nekik.

Ettől függetlenül a sikerek nem kerülték el a klubot, a három varkocsos bajnokot hatalmas ováció fogadta: az egyaránt 15 esztendős Balogh Bálint (60-63 kg) és Nagy Evelin (57 kg) valamint a 2005-ös születésű Tóth Adrián (65 kg) minden elismerést megérdemel, de az évben 188 edzésen részt vevő Lénárt Péter teljesítménye is kiemelkedő.

Turós Arnold (b2) edző a bajnokokkal: Balogh (b), Nagy, Tóth(j) F: FG

– Minden egyes bokszolómra, aki nem fél bemenni a ringbe, büszke vagyok. A bajnokainknak szerencséjük volt, ugyanakkor sok energiájuk van a sikerben, jóllehet Bálintnál főleg a tavalyi munka hozta meg a gyümölcsét. Evelin nemcsak sportolóként, de a klub életében is kiemelkedő személyiség, minden edzőnek ilyen versenyzőt kívánok. A hét éve bokszoló

Adrián számára pedig az idei győzelem egy plusz dolog, sokkal fontosabb volt a tapasztalatszerzés.

A 2019-ben 80-100 aktív sportolóval rendelkező klub mottója nem véletlenül a „Gondolkodó ökölvívót nevelünk”, a varkocsosokat semmilyen szempontból sem kezelik gépekként.

– Ez egy súlycsoportos sportág, ám sokakkal ellentétben én nem fogyasztom a srácokat, inkább erősítem őket. Mindegy, hogy nyernek vagy veszítenek, a lényeg a fejlődés, hiszen a boksz felnőtt sport. Az idegrendszerük legyen egyre erősebb, a sport iránti tisztelet, szeretet, alázat elengedhetetlen, ezt elsősorban gyerekkorban kell megszerezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában