golf

2019.03.19. 14:30

Első LPGA-versenyén indulhat Rózsa Csilla

A sportág legjobbjaival versenyezhet a Wildfire Golf Clubban.

Budapest, 2014. január 5. Rózsa Csilla magyar és junior bajnok golfozó a III. kerületi Academy Golf Budapest golfklubban 2014. január 4-én. A 17 éves sportoló tavalyi eredményeinek köszönhetõen bekerült korosztálya kontinensválogatottjába, ami nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is ritkaságnak számít. A versenyzõ a 123. helyre lépett elõre a felnõtt ranglistán, a juniorok között pedig vezeti az egyik nemzetközi rangsort. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI / Beliczay László

Rózsa Csilla pályafutása során először indulhat a női golfozók legrangosabb sorozatának (LPGA) versenyén, a csütörtökön kezdődő phoenixi BOH Founders Cupon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a legjobb hazai játékosnak a szerepléshez hétfőn selejteznie kellett, melyet egyéni rekordot jelentő 63 ütéssel – az alapütésszámnál 8-cal jobb eredménnyel – holtversenyben az első helyen zárt a 75 fős mezőnyben. A kvalifikációból csupán a két legjobb vívta ki a jogot az indulásra a 1,5 millió dollár (420 millió forint) összdíjazású LPGA-tornán.

A tokiói olimpiai szereplésért is küzdő Rózsa Csilla így a sportág legjobbjaival versenyezhet a Wildfire Golf Clubban, ahol a selejtezőt a 71 ütéses pályán rendezték, a versenyt viszont már a 72 ütéses, 18 lyukas kiemelt pályán bonyolítják le. Mindkettőt a golf két legendás alakja, Arnold Palmer és Nick Faldo tervezte.

Borítókép: Rózsa Csilla 2014-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában