Sport

2016.10.16. 13:56

Előnyt szerzett az FKC - Az EHF Kupa 2. kvalifikációs körében kétgólos fórban az Alba

Roman - Már öt góllal is vezetett az Alba Fehérvár KC a HCM Roman vendégeként, végül kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót az EHF Kupában Deli Rita együttese.

Ferencz Balázs

Jól kezdett az Alba Fehérvár KC román ellenfelének csarnokában, Hajduch Csenge vezetésével öt perc alatt 3-1-re lépett meg a Deli Rita alakulata. A remek rajt után azonban megtorpantak a fehérváriak és a HCM Roman fordítani tudott a 10. percre. A huszadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd belelendült az FKC. A szünet előtt elsöprő rohamot indítottak Mendyék, s a 30. percre ötgólos előnyt kovácsoltak (15-10).

A fordulás után kiegyenlített volt a játék, a Fehérvár KC rendre négy-öt gólon tarotta a románokat, sőt, Kazai találatával már hat gólra is hízott a különbség. Akár már idegenben pontot tehetett volna párharc végére az Alba, azonban HCM Roman nagy hajrába kezdett. Toskovics négyszer is betalált, felzárkózott a hazai együttes, ráadásul a románok egy időntúli hétméteressel tovább kozmetikázták az eredményt. Az Alba FKC kétgólos előnnyel várhatja a hétvégi visszavágót.

HCM Roman-Alba Fehérvár KC 25-27 (10-15)
HCM Roman: Tymosenkova, Stolaru (kapusok) - Glibko 8, Iuganu 5, Toskovic 5, Chitacu 2, Stoleru 2, Agrigoroaie 1, Popescu 1, Vadineanu 1, Tomscu, Pislaru, Vartic.
Fehérvár: Herr O., Sipeki (kapusok) - Piedade 3, Lavko 4(2), Mendy 6, Tilinger 2, Pelczéder, Gjeorgjijevska 1, Hajduch 4, Bandelier 5, Kazai 2.

- Nagyon jó játékkal arattunk megérdemelt győzelmet, végig vezettünk, domináltunk a találkozón. Gratulálok a lányoknak. Ha a bajnoki mérkőzéseken is így teljesítene a csapat, jóval több pontunk lenne az NB I-ben - értékelt Deli Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!