Sport

2009.01.05. 03:29

Elkezdi a melót az FC Fehérvár

<b>Székesfehérvár</b> - Ma 9 órakor van a gyülekező a Sóstói Stadionban, majd a rövid eligazítás után elkezdi a felkészülést az FC Fehérvár labdarúgócsapata a tavaszi szezonra.

Matók János

Közel egy hónap szünet után ma reggel ismét benépesül az FC Fehérvár labdarúgóinak az öltözője a Sóstói Stadionban: elkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra. Azonban lesznek még hiányzók, hiszen a pravoszláv karácsony miatt - amit szerdán, január 7-én ünnepelnek - a klub délszláv játékosai: Andics, Filipovics, Radovics és Vujovics még hazájukban tartózkodnak, s január 8-án térnek vissza Fehérvárra. Szintén erre az időpontra jelezte érkezését a brazil Romero is. Beköszön a társakhoz és a vezetőkhöz a december elején súlyos szemsérülést szenvedett Dvéri Zsolt is, aki azt követően újabb kontrollvizsgálatra utazik Budapestre, a Semmelweis Egyetem szem-klinikájára. Reményei szerint kedvező hírekben részesül - az előző ellenőrzésen mindent rendben találtak nála, a műtéti heg szépen hegesedik -, s így talán január végén elkezdheti majd az óvatos kocogást.

A távozókat - akikre a klub nem tart igényt - illetően még nincs a vezetőknek információjuk, de ez nem csoda, hiszen a hazai futballélet szinte mindenütt most kezdődik el. Egy új játékos lesz ma reggel az öltözőben, de róla sincs bővebb információ, csak annyi, hogy Olekszandr Tkacsuk ukrán származású, a posztja középpályás, és legutóbb Üzbegisztánban játszott. Keddre várható egy 22 éves, ballábas horvát védő érkezése, aki korábban a Hajduk Splitnél nevelkedett. Ami a csapat programját érinti, id. Horváth Gábor technikai munkatárs elmondta, hogy ma egy tréning lesz, amíg kedden, szerdán és csütörtökön két-két edzés a menű, s ebből az egyik mindig Felcsúton lesz. Pénteken csak Felcsúton tartózkodik majd a csapat, akkor lesz az orvosi vizsgálat és a különböző felmérések, amíg szombaton délelőtt egymás közötti játékkal zárják a hetet a Sósói Stadionban. Az eddig lekötött felkészülési mérkőzések az alábbiak: január 21-én a Győr (a helyszínt még véglegesítik), január 27-én Zágrábban a Dinamo, majd 29-én szintén Zágrábban a Lokomotiv, amíg február 14-én Sóstón a román Liberty az ellenfél. De tárgyalnak a szerb Vojvodinával, a Crvena Zvezdával és több horvát csapattal. Viszont a szlovák Slovan elleni mérkőzést az FCF lemondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!