Sport

2017.01.05. 20:50

Elfáradtak a végére

Pau - A FIBA Europe Cup második csoportkörében Franciaországban volt érdekelt az Alba Fehérvár, amely 26 pontos vereséget szenvedett.

Horog László

Minden jel arra mutat, fehérvári kosarasként idén nem jó pályára lépni Galliában, lévén az Európa Kupa második körében is komoly csapást mértek a kék-fehérekre. Még az első csoportkörben, az A-jelű kvartettben, az utolsó fordulóban Chalon-sur-Saone városában lépett pályára Dzunic Branislav csapata, amely a korábbi, kiváló eredményeknek hála, páholyból, biztos továbbjutóként várta a derbit, 24 pontos vereséggel is megőrizte volna vezető helyét a négyesben.

Winston Shepard (a labdával) jól játszott, 16 pontott gyűjtött
Fotó: fiba.com

Végül nagyobb differenciával, 106-77-re kaptak ki, ezzel átadták a legjobb pozíciót, de így is könnyedén masíroztak tovább. A november végi találkozón végig a házigazdák irányítottak, a fehérváriak tisztes távolból követték őket. Lóránt Péter és társai szerdán, késő este Pauban voltak érdekeltek B. Taylor, J. Edwards 16/12, Shepard 16, Lóránt 5, Keller Á. 6, csere: Farr 10/3, Markovics 4, Tóth P. 3/3, Burgess 1, Keller I. 2 összeállításban. A vége ismét nagy különbségű vereség lett. Most remekül kezdtek, az első negyedben közel tízpontos előnyt építettek, három ponttal vezettek tíz percet követően.

Zárkóztak a gallok, a vezetést is átvették, a nagyszünetig nyílt volt a küzdelem. A harmadik etapban léptek el a franciák, a fehérváriak játékában sok volt a hiba, amit a hazaiak azonnal megtoroltak. Az Alba két, hazai győzelem után szenvedte el első vereségét, így két helyet visszacsúszva, a 3. helyen várja a jövő szerdai folytatást az EK-ban. A kék-fehérek Kolozsvárra látogatnak, de előzőleg, a hétvégén a hazai bajnokságban is akad feladatuk. Szombaton 18 órakor Pécsen, az ősz meglepetéscsapatánál vendégeskednek.

Az O-csoport állása az EK-ban: 1. Pau-Orthez 5 pont (259-208), 2. Cluj Napoca 5 (246-228), 3. Alba Fehérvár 5 (239-250), 4. Pardubice 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!