Sport

2013.12.12. 21:05

Elekes-Szentágotai Blankában bíznak az EBEL csapatai

Székesfehérvár - Szerdán szép sportdiplomáciai sikert ért el a Sapa Fehérvár AV19 egyesülete és az egész magyar jégkorongsport, hiszen Elekes-Szentágotai Blankát, a fehérváriak nemzetközi menedzserét az EBEL alelnökévé választották.

Bobory Balázs

Ligaülést tartottak szerdán Ausztriában, ahol a megszokottak szerint Elekes-Szentágotai Blanka képviselte a Sapa Fehérvár AV19-et. Tisztújításra is sor került, de innen átadnánk a szót a klub nemzetközi menedzserének.

A ligaülést megelőzően már puhatolóztak a csapatok, hogy elvállalnám-e az alelnöki posztot, ha jelölést, majd elegendő szavazatot kapok. Nagy megtiszteltetés, hogy gondoltak rám, A voksolás egyhangú volt, más jelöltet nem állítottak.

Elekes-Szentágotai Blanka akkor került a fehérvári hokicsapat menedzsmentjébe, amikor az együttest felvették az EBEL-be, vagyis ez a házasság hét év után is olyannyira gyümölcsözik, hogy a nemzetközi menedzser bekerült az osztrák liga legfelső vezetésébe, ahol az elnök mellett három alelnök tevékenykedik.

Egészen pontosan még nem volt szó arról, hogy milyen munkamegosztásban dolgozunk. Az elnökség feladata, hogy a liga működését felügyelje, rendszeres találkozóink lesznek, amelyeken átbeszéljük a problémákat és megoldásokat keresünk. A liga operatív vezetése végzi a napi munkát, de a döntéseket felügyeljük. Amikor elkezdtem Fehérváron a munkát, fel sem merült bennem, hogy valaha ilyen pozícióba eljuthatok. A jelölésem, illetve a megválasztásom azt jelenti számomra, hogy az EBEL klubjai megbíznak bennem, és úgy gondolják, megfelelően képviselhetem az érdekeiket.

No de mit jelent ez a sportdiplomáciai siker a Sapa Fehérvár AV19 számára? Növelheti a csapat elfogadottságát az osztrák bázisú ligában?

Úgy gondolom, a klub elfogadottsága hosszú ideje nem kérdés az EBEL-ben, már azon a szinten vagyunk, mint az alapító tagok. A munkám során mindig a Fehérvár érdekeit tartom szem előtt, de immár a ligáét is.

Aki ismeri, tudja, Elekes-Szentágotai Blanka is munkamániás, most éppen a Winter Classic megvalósulásáért dolgozott rengeteget!

Csodálatos élmény lesz az előttünk álló három nap, azon kívül, hogy rengeteg a teendő, nagyon izgulok, hogy a csapat sikerrel vívja meg a Salzburg és a Klagenfurt elleni meccset zárta szavait az EBEL alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!