Sport

2017.05.31. 20:05

Éjszaka is mozogtak - A Kihívás Napja kedvet teremtett a testmozgáshoz

SZÉKESFEHÉRVÁR Éjjel kezdődött, és 21 óráig tartott a Kihívás Napja Székesfehérváron, ahol ismét rengeteg program várta a mozogni vágyókat.

Káldor András

1982-ben, Kanadában született meg a Kihívás Napjának gondolata. A történet szerint két szomszédos város vezetői azt szerették volna eldöntetni egy egész napos verseny keretében, hogy melyikük települése a sportosabb. A versengés során 00.00 órától 21.00 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Az elmúlt 24 év során Székesfehérvár mindig eredményesen szerepelt a világszerte ismert megmérettetésen. Országszerte, így persze Fehérváron is rengeteg sportos program várta a mozogni vágyókat. Székesfehérvár az idei esztendőben is a 80 000 és 100 000 ezer fő közötti lélekszámú települések kategóriájában adta le nevezését.

Éjszakai bemelegítés Fotó: ökk

A Kihívás Napja programjainak egyik alappillérét adja a Székesfehérváron működő Nyitott Tornatermek program, amelynek a legfőbb célja a rendszeres sportolásra és testmozgásra ösztönzés, valamint az, hogy minél több helyen biztosítsanak díjmentes sportolási lehetőséget a lakosságnak. Ne feledjük, hogy tavaly a nemzetközi versenyben a Királyok Városa a 2. kategóriában a spanyol Las Rozas de Madrid és a puerto rico-i Yauco városokkal került párosításba a megadott lélekszám alapján. A város aktivitása és a lakossági részvételi számok alapján Székesfehérvár nyerte a megmérettetést. A 7. kategóriában - azaz a 70 000 lakosság feletti kiírásban 2016-ban a második legsportosabb város címet Székesfehérvár érdemelte ki.

A Munkácsy Mihály Általános Iskola tornatermében lehetett floorballozni FOTÓ: Igari Balázs

Éjfélkor - ahogy már jól megszokhatták az évek folyamán a sportos fehérváriak - a "Kelj fel, jó ember" áloműző bemelegítő gimnasztikai gyakorlatokkal vette kezdetét a sportnap. Az éjszaka folyamán az uszodában pedig aquafitness óra is várta a mozogni vágyókat, akik reggel 5 óráig díjtalanul használhatták a medencéket. Éjjel egy órától pedig a Bregyó Sportközpontban voltak villanyfényes sportprogramok, és görhockey kupa. Reggel héttől bekapcsolódtak a programba a városi bölcsődék, óvodák, iskolák, valamint a Magyar Honvédség székesfehérvári alakulatai is.

A reggel 9 órai, valamint a délután 15 órai részeredmények alapján már körvonalazódni látszott, hogy ismét nagy küzdelem alakult ki Újpesttel, míg városunk mögött Budapest XV. kerülete tűnt befutónak, és a negyedik helyen Debrecen állt. A végereményt azonban még lapzártakor nem tudták közölni a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!