Sport

2014.06.24. 11:45

Ejnye-bejnye adidas - újabb botrány?

Javában zajlik a labdarúgó világbajnokság, melyen sok csapat az adidasnak a vb-re piacra dobott cipőjében játszik. A cipő orrán látható az irányító sáv, a váli Oroszi László szabadalma.

Matók János

A vb-re piacra dobott terméken jól látható az irányító sáv (Fotó: footyheadlines.com)

Egy, a labdarúgást kedvelő, a világbajnokságot figyelemmel kísérő - maga is igazolt játékos - olvasónk hívta fel figyelmünket a multinacionális sportszergyártó cég, az adidas termékére, a Predator Instinct Battle Pack névre keresztelt futballcipőre, melyet ő maga is látott a cég egyik budapesti szaküzletében.

Ahogy azt elmondta, a Fejér Megyei Hírlapból ismeri a váli feltaláló, Oroszi László kálváriáját szabadalmának, az irányítósávnak az adidas általi elbitorlásáról, illetve a jogerős bírósági ítéletről, mely Oroszi javára döntött. Olvasónk furcsállotta az új termék orrán, és az oldalán némileg takarásban látható bordákat, mely egyértelműen Oroszi megoldása, és a szabadalom szerint csak ő használhatja.

Az újabb botrányosnak tűnő ügyben próbáltuk elérni, megszólaltatni a feltalálót, aki elfoglaltsága miatt annyit üzent, szerdán keressük.

Korábbi cikkeink:

Oroszi kontra adidas: kártérítés

A német ARD televízióban Oroszi László (videóval)

A magyar feltaláló, Oroszi László legyőzte az Adidast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!