Sport

2009.06.17. 02:29

Egyesült az FCF és a Felcsút SE

Székesfehérvár - Garancsi István, a Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosa megvásárolta a Felcsút SE Sportszolgáltató Kft.-t, annak NB II-es jogát. Pénteken megérkezik Matthäus!

Matók János

Garancsi István, a Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosa megvásárolta a Felcsút SE Sportszolgáltató Kft.-t, s miután ez utóbbi az egyesüléssel beolvadt a fehérvári gazdasági társaságba - a hatályos törvényekkel, szabályzatokkal és jogszabályokkal összhangban -, a piros-kék klub általános jogutódként megszerezte az NB II Nyugati-csoportjában az indulási jogot.

- Ez az egyesülés egy hatalmas program utolsó állomása. Az utánpótlásbázis növelését a VUK-programmal már elértük. Ugyanakkor az idősebb korosztályokból kiemelkedő tehetségek fejlődése és korszerű versenyeztetése a két egyesület összeolvadásával valósítható meg a legtökéletesebben. Hiszen így valamennyi, a Puskás Akadémián képzett fiatal az FC Fehérvár játékosává válik. Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy az NB III nem alkalmas azok versenyben tartására, akik kinőttek már az utánpótláscsapatokból, de még nem teljesen érettek az első kerethez. Az ő számukra jobb lehetőséget jelent az NB II-es bajnokság, amelyben tovább fejlődhetnek és kellő rutint szerezhetnek. Az egyesülésnek köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz a keretek közötti átjárás, mert megszűnik a kölcsönadási procedúra, nem kell fél évet várni arra, hogy egy tehetség Felcsúton szerepelhessen a másodosztályú csapatban. Magyarán, így hétről hétre variálhatók a csapatok. Az NB II-es csapatot ugyanakkor beépített szűrőnek is tekinthetjük: aki ott megfelel és folyamatosan jól teljesít, az felkerülhet az NB I-es csapathoz. Szakmailag ez egy teljesen logikus rendszer, más kluboknál is működik. Ennek az NB II-es csapatnak lesznek a kerettagjai többek között azok a fiatalok is, akik nemrégiben profi szerződést kaptak a Fehérvártól, így például Szolnoki, Baracskai, vagy Gyurcsó - mondta Mezey György, az FC Fehérvár sportigazgatója.

Az, hogy mi lesz a megszűnt NB II-es Felcsút játé-kosaival? Ez hétfőn már eldőlt, amikor is Mészáros Lőrinc, a klub elnöke tájékoztatta a futballistákat. Így a megszűnő keretből mindössze 3-4 fiatalabb labdarúgóra, valamint Móri Tamásra számítanak az FC Fehérvárnál, amíg a többiek távozhatnak. A csapat vezetőedzője Varga István, amíg a pályaedzője Csucsánszky Zoltán lesz.

Végezetül olvasóink felvetésére jegyezzük meg: Lothar Matthus bérét, jövedelmét nem Székesfehérvár városa, polgárai fizetik meg - a romló állagú iskolák renoválása helyett -, az csak a Fehérvár FC Kft.-t terheli.

A német Bild című bulvárújság tegnapi on-line kiadásában ismét megkérdőjelezték Lothar Matthäus fehérvári szerepvállalását. Mindezt azért, mert a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld vezetőedzőt keres, és állítólag Matthäust akarja. Ezt viszont az érintett nem erősítette meg, de a Bielefeld menedzsere is megcáfolta, sőt, szerinte Matthäus ottani szerepvállalása erősen kétséges. Ezzel szemben Berzi Sándor, a Fehérvár FC Kft. ügyvezetője kérdésünkre megerősítette: Lothar Matthäus pénteken hazánkba érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!