Sport

2016.12.20. 21:25

Egyéniben is a legjobbak között a Sport Darts Club versenyzője

Székesfehérvár - Czipó Vivien neve már nagyon jól cseng a darts-kedvelők körében. A fiatal fehérvári lány idén év végén szintet lépett, és a felnőttek között is komoly sikereket ért el.

Szupkai Gábor

Czipó Vivien korábban párosban ért el komoly sikereket, ám most egyéniben is megmutatta oroszlánkörmeit.

- A legnagyobb sikeremet Prágában egy major WDF tornán értem el, ahol az ifjúsági lány kategóriát megnyertem úgy, hogy még leget sem vesztettem. Talán sosem játszottam annyire jól döntőben, de szerencsére ez folytatódott női egyéniben a következő napon. Életem legjobbját nyújtottam, egészen a tábladöntőkig jutottam, ahol a 2016-os felnőtt női Eb-győztes, Sharon Prins következett. Én csak azért nem indulhattam el idén az Európa-bajnokságon, mert még nem vagyok tizennyolc éves.

Czipó Vivien Prágában már a felnőttek közt csillogtatta tudását Fotó: Evertzomer, NL

A meccsünkön elhúzott 3-0-ra, innen kiegyenlítettem, sajnos végül ő nyert 4-3-ra, de végig versenyben voltam. A meccs után rengetegen jöttek oda hozzám gratulálni, köztük Deta Hedman és Anastasia Dobromyslova is, akik világklasszis női játékosok, de Lisa Ashton is megnézett minket, aki egy legenda a sportágunkban.

Ez volt a legnagyobb siker, de persze ezen kívül is sikerült néhány trófeát gyűjteni. - Lány korosztályban megnyertem két Hungarian Opent, az egyiken pedig a felnőttek között is harmadik lettem úgy, hogy Deta Hedman ellen játszhattam az elődöntőt. Nagyon örülök, mert év végére sikerült végre úgy játszanom, ahogy régóta szeretnék - mondta Czipó Vivien. Aki azóta újabb komoly elismerésben részesült.

- Most volt az évvégi díjátadónk, ahol én lettem az Év utánpótlás versenyzője. Emellett az egyesületem, a Sport Darts Club ifjúsági csapatával bajnokok lettünk, s szintén elsők lettünk nőiben, valamint a Sport DC II férfi csapatával megnyertük a másodosztályt, amiben szintén szerepet kaptam. Ezen túl a férfi első osztályt is megnyertük, de ott nem játszottam. Viszont női- és fiú egyéniben is második helyet szereztem - mesélte büszkén a fiatal sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!