Sport

2017.06.19. 19:05

Czipó Vivien harmadik Európa-bajnoki címét szerezte

CAORLE Harmadik Európa-bajnoki címét is megszerezte Czipó Vivien az olaszországi soft-Eb junior versenyén.

Ferencz Balázs

A székesfehérvári lány a rangosabb steel szakágban csapatban már két Eb-aranyat szerzett, a 16 éves sportoló ezúttal a nála két évvel idősebbeket is felvonultató junior korosztályban zárt az első helyen. Korábbi párospartnere, Neumajer Kitti a tizenharmadik helyen végzett.

A két lány edzője, a steel utánpótlás szövetségi kapitány, Ziegenhám Medárd is elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét.

Czipó Vivien, az ifjúsági Soft Darts Európa-bajnok Fotó: Ziegenhám M.

- A törökök és az oroszok voltak nagyon erősek. Az a két orosz lány is itt volt többek közt, akik ellen 2015-ben megnyerték a párost. De az elejétől fogva nem volt kétség, hogy Vivien győzni fog. A nehézség az volt, hogy meg is kellett nyernie az éppen soron következő meccseket, de szerencsére jól kezelte a helyzetet. Nagyon jól, elképesztően magabiztosan játszott végig. A színpadon annyira jól érzi magát, egész egyszerűen nincs ellenfele. A döntőbe vezető úton például egy török lányt vert hihetetlen fölénnyel, esélyt sem adott neki, az ellenfél el is pityeregte magát. A fináléban volt egy kis megingás, 2-0-ra elhúzott az ellenfél, de Vivien úgy döntött, hogy rövidre zárja ezt a meccset, három leget nyert ezután egyhuzamban, és győzött 3-2-re. Az utolsó két legben megint annyira magabiztos volt, hogy a török kislányt teljesen összetörte. Ami viszont fontos, hogy Kittire is nagyon büszke vagyok, ugyanis ha valaki tizenharmadik Európában, az igazi teljesítmény.

Czipó Vivien számára nincs azonban megállás, június 20-án következik az utánpótlás-válogatottal az edzőtábor, 24-én Bécsben felnőtt egyéniben világkupaversenyen szerepel, július 1-jén országos forduló Érden, július 11-én pedig következik
a svédországi Eb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!