bárkivel képesek felvenni a harcot

2019.05.08. 15:00

Egy lépéssel mindenki előtt járnak az ifik

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott már biztosan továbbjut csoportjából az Írországban rendezett Európa-bajnokságon.

Dévai Nándor Csaba

Magyarország–Izland 2-1 (1-0)

Dublin, 600 néző. V.: Balakin.

Magyarország: Hegyi – Buna, Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor.

Azt követően, hogy öt Fejér megyei játékossal (Vaits Marcell, Posztobányi Patrik, Ominger Gergő, Komáromi György, Kalmár Benedek – mind Puskás Akadémia) a keretben hatalmas bravúrt bemutatva 1-0-ra legyőzte Portugáliát a magyar válogatott, Izland ellen hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtva harcolták ki a továbbjutást.

Az északiak elleni találkozón Posztobányi a kezdőben, míg Ominger és Komáromi csereként kapott lehetőséget. A magyarok kezdtek jobban, a félidőben meg is volt az előny, ám a folytatás elején szinte első komoly lehetőségéből egyenlített az ellenfél. Végül a 89. percben Komáromi beívelése után egy tizenhatoson belüli kezezésért kapott tizenegyest Magyarország, amit Németh András higgadtan értékesített, 2-1.

Tekintve, hogy a két elsőkörös vesztes, Oroszország és Portugália meccsén utóbbi győzött, matematikailag is biztossá vált, hogy a magyar válogatott ott lesz a legjobb nyolc között, ahol az európai futball egyik meghatározó nemzetének korosztályos csapatával kell majd farkasszemet nézniük. De jöjjenek akár a címvédő spanyolok, akár más erős ellenfél, ez a gárda már megmutatta, hogy bárkivel képes felvenni a harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában