Sport

2016.02.26. 17:31

Egy lépés az olimpiai kvóta felé - Alekszejev Tamara fontos ranglistapontokat szerzett

Kairó – Jól kezdte az idei világkupa-sorozatot az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara, aki a kairói viadalon a 10. helyen ért célba.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara az idény első versenyén, a budapesti fedett pályás Peridot kupán fejben még nem hangolódott rá teljesen az olimpia szempontjából rendkívül fontos kvótaszerző időszakra, akkor otthon felejtette fegyverét, így a kölcsönpisztollyal nem érhetett el kiemelkedő eredményt. Az Alba Öttusa SE versenyzője azonban Kairóban megmutatta, ő is az öt karikában gondolkodik. 2016 első világkupafutamán két magyar lány szerepelt a döntőben. Az úszást Földházi Zsófia (KSI) remekül kezdte, Alekszejev Tamara azonban képes jobb eredményre is a medencében, 2:20,90-nel a 24. volt. A vívópáston azonban jól forgatta a párbajtőrt a fehérvári lány, 19 győztes asszóval, pozitív mérleggel zárt, s két szám után a 20. hely környékén állt. Az akadályok felett hibátlanul ugratott lovával, bár rajta kívül 18-an is hibátlan pályát lovagoltak, de mindenképp biztató volt, hogy az utolsó szám előtt már a 14. helyen állt Alekszejev. A kombinált kifejezetten jól sikerült, Tamara a 10. helyre futott fel, s ezzel értékes ranglistapontokat szerzett, ami fontos a kvótaszerzés szempontjából. Földházi Zsfia a 4. lett, Schöneborn, Schleu (mindkettő német) és a francia Clouvel mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!