Sport

2016.10.03. 18:15

Egy hét múlva operálják Mayer Szabinát

Székesfehérvár - Az EHF-kupa első fordulójában, Gdyniában szenvedett súlyos sérülést, elszakadt a térdében a keresztszalag. Azóta pihen a válogatott beállós, Mayer Szabina.

Horog László

A lelátón, felpolcolt lábbal tekintette meg csapatának első három bajnokiját. Közben gyógytornára jár, valamint kivizsgálásokra. A legutóbbi, vasárnapi konzultáción kiderült, a műtétre október 11-én kerül sor, Siófokon.

- A térdsérülések specialistája, Majzik Ernő vizsgált meg azonnal, ahogy hazaértünk a csapattal Lengyelországból. Beigazolódott, amit sejtettem, elszakadt a keresztszalagom, a műtét elkerülhetetlen. A Gdynia elleni meccs első félidejében egy rossz mozdulat következtében re-ccsenést és nyilalló fájdalmat éreztem, tudtam, hogy nagy a baj. Hét évvel ezelőtt, győri játékosként a másik térdemben szakadt el a szalag. Az érzés ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy akkor azonnal bedagadt, most kicsivel később. A doktor úr többször megvizsgált, a térdemből kétszer távolított el vért, legutóbb savót. A duzzanat miatt legkorábban jövő kedden lehet elvégezni a műtétet, a beavatkozásra Siófokon kerül sor. Fájdalmaim vannak, ami ilyenkor természetes is. A sérülésem óta Horváth Hajnalkához járok gyógytornára, az egyórás foglalkozások nem kellemesek, a combizmokat igyekszünk erősíteni. Rendkívül nehéz időszak ez, szörnyű nézni a lelátóról a lányokat - mondja Mayer Szabina.

Mayer Szabina (feketében) sérülése miatt most hosszú ideig nem fogja riogatni az ellenfeleket Fotó: Molnár Artúr

Nem titkolja, azért különösen szomorú, mert a sérülést megelőzően kimondottan jól alakultak az események.

- A tavalyi szezon végén kimondottan jól ment a játék, eredményes voltam támadásban, és a védekezésem is sokat javult. Visszaverekedtem magam a válogatottba, a klubommal pedig kiléptünk a nemzetközi porondra. A szezon jól indult a Gdynia elleni első meccsen, aztán a visszavágón megtörtént a baj. Meglöktek, de egy meccsen nagyon sok ilyen szituáció van. Rossz mozdulat volt, letapadt a lábam. A szezonomnak ezzel nagyjából vége, a decemberi, svédországi Európa-bajnokság elúszott. Előzőleg kimaradtam a keretből, ám az új kapitány, a dán Kim Rasmussen bizalmat szavazott nekem, a nyári összetartásra meghívott. Biztosra veszem, hogy helyem lett volna az év végi Eb-re utazó csapatban.

A beállós szerint, ha minden jól alakul, áprilisban már újra ott lehet a pályán, a tavaszi szezon zárása előtt öt perceket tölthet a parketten.

- A brazil Piedade egyedül nem tudná végégrobotolni a mérkőzéseket, a vezetők jól döntöttek, amikor a nyáron a francia Mendyt leigazolták. Ő képes beállóst is játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!