Sport

2017.01.20. 18:52

Egy fehérvári szakember az utánpótlás élén

Budapest - Miután Pálvölgyi Miklós mandátuma 2017. január 31-én lejár, a Magyar Öttusa Szövetség pályázatot írt ki a férfi-, a női- és az utánpótlás szakág szövetségi kapitányi posztjára.

Ferencz Balázs

Összesen négy pályamunka érkezett a felhívásra, s a Magyar Öttusa Szövetség elnöksége pénteki ülésén a férfiak szövetségi kapitányának a kétszeres olimpiai bajnok Martinek Jánost, a női kapitányi posztra Kállai Ákost, míg az utánpótlás szövetségi kapitányának a Volán Fehérvár edzőjét, Szloboda Józsefet választotta.

- Sajnos nem volt nehéz meghozni a döntést, hiszen négy ember pályázott ezekre a pozíciókra. Többre számítottam, mert az év vége hangzatos volt attól, hogy mennyien szeretnének változást hozni az öttusába. Itt volt a remek alkalom, hogy akár be is mutassák... Akik pályáztak, elhivatottak, s valóban tenni akarnak a magyar öttusasportért - mesélte a kapitányválasztás után Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke. - Több fajta szempontrendszerben kellett megfelelniük a pályázóknak. Háromfős bizottság hozta meg a döntést.

A rendszer nem újkeletű, korábban is szakáganként volt felelőse a válogatottaknak. 2004 olimpiai bajnoka indokoltnak tartja, hogy a régi rendszer szerint irányítsák a nemzet legjobb öttusázóit.

- Elnökségi szinten volt egy felvetés, miszerint nem állunk olyan jól a versenyzői létszámot tekintve, hogy három szövetségi kapitány is kellene. Én azonban azt gondolom, hogy mindannyiunknak a jövőre kell terveznie, és ahhoz, hogy újra eredményes öttusát képviseljünk, kell a három szövetségi kapitány. Amikor minden szakágnak volt kapitánya, nem volt „lyukas" évünk, mindig volt eredmény. Ugyanakkor utánpótlásszinten is egyre több versenyzőnk van.

Martinek János, Kállai Ákos és Szloboda József mandátuma február 1-étől érvényes, a szerződések időtartama egy év, de a szövetség elnöksége szeretné, ha a kapitányok a következő olimpiáig mindenképpen dolgoznának.

- Nagy megtiszteltetés ez a pozíció, de nagy felelőséggel is jár. Szeretném folytatni elődöm, Kállai Ákos munkáját, mert jó a program. Hatalmas bázissal rendelkezik az utánpótlás, rengeteg ügyes, tehetséges fiatal sportol, figyelni kell rájuk. Szeretnék továbbra is a Volán edzője maradni, de mégtöbb versenyen veszek majd részt, s jól kell válogatni - mondta Szloboda József, az utánpótlás kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!