Sport

2016.12.08. 14:29

EBEL - A Fehérvárnak a jó formában lévő Black Wings Linzet kellene két vállra fektetni

Székesfehérvár - Az Erste Bank Eishockey Liga 28. fordulójában a remek formában lévő Black Wings Linz ellen korcsolyázik jégre a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

Kellett a vasárnapi pofon. A Dornbirntől hazai jégen elszenvedett 2-0-s vereséget követően úgy tűnik, helyreállt a rend a Fehérvár AV19 háza táján. A szerdai, grazi fellépés igazán fergetegesre sikeredett, egy fordulatos, jó mérkőzésen 4-3-ra nyertek a kék-fehérek, s nem vesztették el teljesen a reményt, hogy még ott lehetnek idén a rájátszásban.

Brance Orban (j) Grazban két gólt is szerzett, nem ártana, ha formában maradna a Linz ellen (Fotó: Molnár Artúr)

- Nem csak a Graz, de mi is túl sok kiállítást szedtünk össze, de szerencsére mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből - értékelte a Graz elleni diadalt Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. - A győzelem kulcsa az volt, hogy a srácok sok lövést blokkoltak, Hetényi Zoltán is kiváló formában védett és igazi csapatjátékot láthattunk. Mindenki ugyanabba az irányba húzott. Két szempontból is fontos győzelem volt a grazi. Nem csak azért, hogy a tabellán tartsuk a lépést az előttünk lévőkkel, hanem azért is, mert a csapat bizonyítani akart a Dornbirn elleni vereség után. Ahhoz, hogy azon a vereségen végleg átlendüljünk, egy jó mérkőzést kellett játszanunk, és ez sikerült is.

Mindeközben ráadásul az eredmények sem alakultak nagyon kedvezőtlenül a fordulóban. A közvetlen üldöző Dornbirn kikapott otthon 6-3-ra, igaz, a fehérváriak előtt álló Klagenfurt vitte el a pontokat. A Red Bull Salzburg újabb nagy pofonba szaladt, az Innsbruck vendégeként kapott ki 7-0-ra. A Bolzano 4-0-ra verte a Villachot, a listavezető Vienna pedig Znojmóban maradt alul 3-2-re. A dobogón versengők közül csak a Black Wings nyert, A fekete szárnyasok 4-2-re verték az Olimpiját Ljubljanában, s diadalukkal megelőzték a Salzburgot a tabellán. Vagyis pénteken 19.15-kor a liga második helyén álló csapat látogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A Fehérvár természetesen haladna tovább azon az ösvényen, melyet Grazban metszett magának, azonban most alaposan meg kell fenni a machete pengéjét. A Linz ellen ugyanis idén nem termett sok babér, azonban kapott gombócból annál több. A Black Wings otthon és a koronázó városban is 5-2-re nyert. Még ha nehéz is lesz, a statisztikát kozmetikázni kellene, hogy a remények tovább éljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!