Sport

2013.06.11. 07:42

Eb-re készül az "ezüst" fiú

Demeter Bence, a Volán Fehérvár versenyzője a hétvégén megrendezett öttusa országos egyéni és csapatbajnokságon egy ezüst és aranyéremmel lett gazdagabb.

Silye Sándor

Demeter Bence ifjúsági versenyzőként – azaz amikor még csak a négy tusa lett volna kötelező a számára - országos felnőtt egyéni második lett az akkor Székesfehérváron megrendezett magyar bajnokságon. Az idősebbik Demeter fivér – öccse, Gergely is korosztályos világ- és Európa-bajnok – azóta egyéniben felnőtt Európa-bronzéremnek örülhetett, de emlékezetes számára a világbajnoki egyéni hatodik helye is. Állhatott már a kontinens, a világ tetején, dobogóján csapatban és váltóban egyaránt felnőttként úgy, hogy még csupán junior korú volt. Most – immár felnőttként - méltán örül a bajnoki egyéni második helyének, főleg úgy, hogy csak 44 ponttal maradt el a győztes Marosi Ádám mögött, aki az elmúlt hat évben ötször lett magyar bajnok.

Demeter Bence


- Ebben az évben valahogy nem úgy sikerültek a versenyeim, ahogy szerettem volna. A magyar bajnoki ezüstérmet azonban úgy vélem mindenképpen becsben kell tartani. Csapatban az öcsémmel és Harangozó Bencével magabiztosan szereztük meg az aranyérmet, ami azt jelzi, jó az irány ami felé haladunk, és igazolja az elvégzett edzésmunkát is – összegezte emígy az évet, az elmúlt napokat.

- Min múlott az a 44 pont?

- Ezt konkrétan nem lehet megmondani. Talán a kombinált szám egy, két lövésén, vagy a vívásban elhullajtott asszókban, nem tudom.

- De 960 pontot vívott, ami jó, átlag 15 másodpercenként lőtte le az öt akadályt, ami szintén jó

- Ez igaz, de a magyar bajnoki címhez úgy vélem 1000 pontos vívás kell. A 15 másodperces lövészetek valamikor jónak számítottak, most inkább közepes teljesítménynek lehet nevezni.

- Készülhet az Eb-re, hiszen válogatott kerettag

- Jó lenne benne lenni a csapatban. Ha igen, akkor éremben reménykedek, egyéniben pedig szeretnék a legjobb 6 közé kerülni.

- Miért lenne tartalék, hiszen a válogatók alapján a második helyen áll ?

- Ez igaz, hiszem, hogy ez elég lesz a csapattagsághoz, de persze a pontszámítás mellett a kapitánynak lehetősége van a szubjektív döntésre. De ez csak később derül ki, addig bízok benne, hogy a csapat tagja lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!