Sikeres évet zárt az Alba Regia SC fiatal karatékája

2019.12.29. 21:40

Dvéri Maja kontinensbajnok katában

A kék-­fehérek tini sportolója, a 17 esztendős Dvéri Maja, Kovács Ferenc tanítványa a nyáron Prágában nyert Eb-aranyat az ifik között.

Horog László

Dvéri Maja a Debrecen Kupával a kezében Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Gáz utcában székelő Alba Regia SC évzáróján a klub­elnök, Balássi Imre az összes szakosztály – a zászlóshajót természetesen a férfi kosarasok jelentik – képviselőit köszöntötte, értékelte a 2019-es esztendőt, s a júniusban Európa-­bajnoki aranyat szerző Dvéri Maját külön köszöntötte.

– Lassan hét éve, 2013 márciusában kezdtem el a sportágat az ARSC-nél – mondja Dvéri Maja. – A családban senkinek sincs köze a sportághoz, a tévében láttam egy sorozatot, amiben a harcművészet főszerepet játszott, megtetszett a testkoordináció, a mozgáskultúra és persze a menő technikák. Ekkor döntöttem úgy, hogy ki akarom próbálni ezt a sportágat. Kicsi korom óta lovagolok, ha van rá időm, azonnal nyeregbe ülök, illetve általános iskolában jártam futóversenyekre és úsztam is.

Az első sikerét 2014 tavaszán érte el, Szlovákiában indult három nemzetközi via­dalon, mindháromról arany­éremmel tért haza.

– Az idei évem az eddigi legeredményesebb, hiszen veretlenül zárom, minden versenyt megnyertem, amelyen elindultam. Kezdődött márciusban a diákolimpia területi selejtezőjével, ahol katában és kumitében is első lettem, majd jött áprilisban az országos diákolimpiai döntő, ahol végre a dobogó tetejére állhattam katában, viszont kumitében csak a bronzig jutottam, ez az egyetlen nem első helyem, katában veretlen vagyok idén. Májusban Tatán vettem részt egy hazai kupán, ami egyben országos bajnokság is volt, katában sikerült nyernem, immár negyedszer. Az évem legnagyszerűbb pillanata a júniusi Európa-bajnokság volt: nagy álmom vált valóra, hiszen az előző évi Eb-n elért ezüst után idén katában ifjúsági kontinensbajnok lettem Prágában. Az aranyéremért nagyon sokat dolgoztam, hat év munkájára, rengeteg lemondásra és kitartásra volt szükség. Nagy reményekkel utaztam Csehországba, de nem éreztem közelinek az aranyat, ugyanis tavaly második lettem. Tudtam, helyem van a közvetlen élmezőnyben, de nem gondoltam, hogy a dobogó tetejére állhatok. A döntő azért is volt különösen izgalmas, mert azzal a lánnyal döntőztem, akivel tavaly Budapesten is, egy évvel ezelőtt ő nyert, most pedig én. Ezeken a viadalokon lemérhetjük, hogy hol helyezkedünk el a kontinentális mezőnyben. Júniusban a tetején álltam, életem legjobb érzését jelentette, nyakamban az aranyéremmel hallgatni a magyar himnuszt.

Dvéri Maja a Debrecen Kupával a kezében
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Ősszel folytatódott a versenyszezon, novemberben részt vett a Debrecenben zajló junior országos bajnokságon, ahol ismét bajnok lett.

A sikerek később sem maradtak el.

– November végén vettünk részt egy újszerű csapatbajnokságon, hárman indultunk a Dream Cup World Világkupán Budapesten, itt is sikerült az első helyet megszereznünk, a csapat tagja volt Fehérvári Ádám és Radnai Viktor is. Ezzel zárult a versenyszezon, célom a jövő évre mindenképpen a címvédés, szeretnék kétszeres junior Európa-bajnok lenni, valamint jó lenne a hazai bajnoki címeimet is gyarapítani. Másodéves juniorként jövőre már versenyzem a felnőttek között is, így a februári felnőtt magyar bajnokságon kipróbáljuk magunkat a társaimmal, kíváncsi leszek, miként sikerül a szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában