Sport

2009.07.07. 02:29

Dunaújvárosiak élményei az utánpótlás kézilabda EB-n

Dunaújváros - A magyar ifjúsági válogatottak közül a lányok értek el előkelőbb helyezést az Európa-bajnokságon. A lányok és a fiúk között is szerepelt két dunaújvárosi, a Takács testvérek.

A szerbiai Eb-n az U17-es női kézilabda-válogatottban, Papp György szakvezető csapatában pályára lépett a Dunaferr NK játékosa, Takács Fruzsina, és az együttes az ötödik helyet szerezte meg. Az Eb-n Dánia végzett az első helyen, megelőzve Oroszország, Norvégia és Franciaország együttesét. A lányok helyezése mdenképpen elismerésre méltó eredmény.

Fruzsina egyébként négy héttel ezelőtt tudta meg, hogy válogatott lesz, és utazik a kontinensviadalra.

- Papp György bevallotta, hogy megnézett a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésen, és ennek alapján válogatott be a csapatba. Természetesen rettenetesen boldog voltam. Bár mindannyian jobb eredményben reménykedtünk, de utólag azt gondolom, az ötödik helyünkkel sem kell szégyenkeznünk. Ráadásul a legjobb játékosunk, Kopecz Barbara sérülés miatt nem is játszhatott. Sajnos a franciák és főképp a norvégok ellen is éreztük, hogy nem mi vagyunk a játékvezetők kedvencei. A franciák három góllal, a norvégok eggyel voltak, de inkább azt mondom, lettek jobbak nálunk. Különösen a skandinávok ellen játszottunk nagyon jól, vesztett helyzetből fordítottuk meg az eredményt, s csak egy hetes döntött. De ami nagyon fontos: kijutottunk a világbajnokságra, amely Dominikában lesz. Az Európa-bajnokság hangulata számomra felejthetetlen marad, először voltam ilyen nagyszabású rendezvényen. Fantasztikusan éreztük magunkat. Ha hazaérek, első dolgom lesz, hogy a világhálón utánanézzek: merre is van Dominika.

A lányokkal ellentétben, a huszonhárom induló csapat közül végül csak a tizenkettedik helyen végzett a magyar U19-es férfikézilabda-válogatott a nyílt Európa-bajnokságon. Az öt dunaújvárosi játékossal felálló - köztük a másik Takács, Bence - csapat az utolsó meccsét Svájc ellen vívta, a tét az Európa-bajnokság tizenegyedik helyének megszerzése volt. Avar György együttese azután került a 9-16. helyért zajló rájátszásba, hogy csoportjában csak a harmadik helyen végzett a szlovének és a hollandok mögött, a legjobb nyolc közé így az előző két csapat került. A mieink az alsó ág egyik középdöntő csoportjában Ausztria mögött a második helyen végeztek, így a másik kvartettből Svájcot kapták ellenfélül. Sajnos nem sikerült szépen a búcsú a tornától, mert szoros mérkőzésen egy góllal, 24-23-ra kikapott a válogatott a helvétektől. Pedig nem így kezdődött a találkozó, hiszen tíz perc elteltével már 6-0-ra vezettek a magyarok. Ám sem ezt, sem a félidő vége előtt hármas emberelőnyt sem sikerült kihasználni, a szünetre egyenlített az ellenfél (9-9). A második játékrészben felváltva vezettek az együttesek, a végén a kevesebbet hibázó alpesiek örülhettek a sikernek. Az összecsapáson a dunaferresek közül Benmiloud Yassine négy, Németh Gábor három, Morva Zoltán kettő, míg Takács Bence egy találatot szerzett, a kapus Vitáris Norbert volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!