Sport

2009.07.04. 02:28

Dunaújvárosi kézisek - Menekülő nők

Dunaújváros - Ha minden igaz: új fejezet kezdődik az újvárosi első osztályú női kézilabda történetében. A nyári szabadság előtti napon valamennyi érdekelt ebben reménykedett.

Dunaújvárosi Hírlap

Úgy váltak el a játékosok, edzők egymástól, hogy valamennyien találkoznak majd július 13-án. Addig a nyári uborkaszezon leple alatt lázas, nem nyilvános sürgés-forgás kezdődött el. A tét óriási volt: a Bajnokok Ligája-, Magyar Kupa-győztes, sokszoros bajnokcsapat hogyan tudna fennmaradni.

Csak emlékeztető a közelmúlt már sokszor leírt állapotáról. A Dunaferr NK tulajdonosai anyagi csődbe jutottak a csapattal. (Elmaradtak a nagy szponzorok támogatásai, a rosszul végrehajtott gazdálkodás, egyebek miatt...) Ennek következtében immár egy éve nem kaptak a játékosok és a szakemberek fizetést. Így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a gárda neves játékosai sorra hagyták el az együttest. Maradt egy ifjúsági korú együttes, amelyik a régi nagyokkal (Orsó-Ferlg Bernadett, Szuna-Gáspár Gabriella, Sáriné Kocsis Erzsébet, Györgyné Oblisz Anita, Sirina Irina) mégis kiharcolták az első osztályban maradást. Ebben a siralmas állapotban csakis úgy tudott a csapat megmenekülni a megszűnéstől - talán jo-gos már a múlt idő -, hogy a csapat függetlenné vált a korábbi vezetéstől. Nos, a fehér füst éppen ebben a kényes témában szállt fel tegnap. A Sáriné Kocsis Erzsébet, Szuna-Gáspár Gabriella és Orsó-Ferling Bernadett nevével fémjelzett trió kezébe kapta az elbocsátó szép üzenetet tartalmazó okiratot. Ez azt jelenti, hogy a csapat - nevéről még folynak a tárgyalások - ősszel másképp , de folytatja a játékot.

A részletek jelenleg még nem fontosak. Az biztos, hogy sok tárgyalás, megbeszélés és szívósság kellett a sikerhez. A lényeg, hogy több hét utáni hezitálást követően már bátrabban kimondhatjuk: a női kézilabdát szerető sok szurkoló örömére, a csapat életben maradt. Ez pedig az egész magyar női kézilabdasport számára sem mellékes. Szeretnénk remélni, hogy a három nagyszerű sportember hűségének, akaratának köszönhetően, már semmi és senki nem áll útjába a további működésnek. A teendő tengernyi. A nevezés hiánypótlása, a csapat megszervezése, a szponzorok felkutatása, a költségek biztosítása és még sok-sok minden, komoly feladatokat jelent az új társaság vezetésének. A csapatot szerető egyének, vállalkozások most bebizonyíthatják, hogy egy másik gárdát szívesen támogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!