Sport

2009.07.08. 02:29

Dunaferr: a harmadik-hatodik hely a cél

Dunaújváros - Tegnap az első edzését tartotta a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata. Bizony sok új arcot lehetett látni a sportcsarnokban, alaposan átalakult a gárda.

Gallai Péter

- Legyünk olyanok, mint egy jó szellemű zenekar, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és egy szólamot hozzá tud tenni a közös hangzáshoz - kezdte bevezetőjében Imre Vilmos kedden, az első edzésen, majd így folytatta: - Borzasztó sokat számít majd a csapategység, annyit ígérhetek, hogy nálunk bátrabb együttes nem lesz a bajnokságban. Mint egy pióca, szívni fogjuk a vérét a legnagyobbaknak is. A legfontosabb a védekezés és a lerohanás lesz, ebből nem engedek, ez a vesszőparipám.


A gárda átlagéletkora huszonkét év körüli, a fiatalokat lehet formálni
Fotó: DH

Miközben a fiúk - akiket köszöntött Pintér Attila alpolgármester, a Dunaferr SE elnökségi tagja is - hallgatták a mester szavait, a szemlélődő sok ismeretlen fiatallal találkozhatott. Sőt, nem látta a többiek között Richard Stochlt, Sándor Ákost és Miss Zoltánt sem. Kiderült: mindhárom kézilabdázó érvényes szerződéssel rendelkezik ugyan, de tárgyalnak velük a folytatásról, erősen kérdéses, hogy Dunaújvárosban folytatják-e a pályafutásukat. A szlovák szélsőt, Mino Matust pedig kölcsönadták a Székelyudvarhelynek.

- Ha Kemény Józsit és Rosta Mikit nem nézem, akkor én vagyok a legidősebb - döbbent rá a tényre a huszonöt éves kapus, Mikler Roland, akit Szalafai Gábor és Nagy Kornél követ a rangsorban , a maga huszonnégy és huszonhárom esztendejével. Így nem kellett sok, hogy pár perc múlva már a Roli bá és a Kornél bá megszólítás dukáljon nekik. Rajtuk kívül Zubai Gábor volt rendszeresen tagja az előző szezonban az első keretnek, valamint alkalmanként Hajdu Gábor és Benmiloud Yassine.

- Bizony lesz majd olyan, amikor a pályán lévő csapatom átlaga huszonkét év körül alakul. De ez nem baj, pont olyan érzésem van, mint amikor Császár Gáborék kerültek fel a felnőttekhez. Szeretek a fiatalokkal dolgozni, lehet őket formálni. A jelentős változások miatt azonban már most előre jelzem, hogy nagy türelemmel kell lenni a csapattal, hiszen idő kell, míg összecsiszolódik mindenki. Főleg úgy, hogy a válogatottak később kapcsolódnak be a munkába. Ezért a felkészülési találkozókon kívül kell még legalább tíz bajnoki meccs is, amit ezt a feladatot szolgálja - mondta Imre Vilmos.

A mester a célokról is szólt: - A középmezőnyben, a harmadik és hatodik hely között jó lenne végezni. Ebben a harcban már nem csak a Pler gárdájával kell számolni, ott van a Tatabánya, a Balatonfüred, a Debrecen...

Nos, az emlegetett fiatalságot nevesítsük: a saját ifiből a mezőnyjátékos Takács Bence, Kurbely László, Morva Zoltán és a hálóőr, Repóth Dániel. Rajtuk kívül a dán Jeppe Skouboe, a Pler-től érkező Bali Richárd, a Győrből igazolt Németh Gábor és Széles László, a volt gyöngyösi Michal Kopco, a Százhalombattáról hozott kapus, Vitáris Norbert kezdte el a munkát. De egy újabb játékos is Dunaferr szerelést öltött, a Veszprémből érkező Ladi Ákos is itt kezdett.

A résztvevők és a bajnoki menetrend

A 2009-2010-es bajnokság augusztus harmincadikán kezdődik, tizenhárom résztvevővel: Pick Szeged, MKB Veszprém, Dunaferr SE, Pler KC, Balatonfüred, Csurgó, Kecskemét, Eperjes, Gyöngyös, Debrecen, FTC, Tatabánya, Mezőkövesd.

Az első fordulóban a dunaújvárosiak a Ferencvárossal játszanak, a másodikban (szeptember 6.) a Debrecennel, a harmadikban (szeptember 13.) a Gyöngyössel.

A negyedikben (szeptember 16.) a páratlan létszám miatt szabadnapos lesz az együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!