Ördöggé lett buldog

2019.04.10. 21:06

Dornbirnból igazolt kanadai centert a Fehérvár

Miután Sárpátki Tamás szerződést hosszabbított a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatával, egy új center érkezését is bejelentette a kék-fehér klub. A következő szezonban az Ördögöket erősíti a Dornbirn Buldogs kanadai csatára, Scott Timmins.

Ferencz Balázs

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Scott Timmins korántsem rutintalan játékos. A 29 éves kanadai center 24 mérkőzés erejéig az NHL-t is megjárta, a Florida Panthers színeiben terelgette a pakkot a világ legerősebb hokibajnokságában. Hat szezont húzott le az AHL-ben, 345 találkozón 150 pontig jutott. Játszott a DELben, a német pontvadászatban, a Straubing Tigers támadója volt, legutóbb pedig két idényen keresztül a Dornbirn centereként járta Ausztria, Csehország, Olaszország, Magyarország és Horvátország jégpályáit. Éppen a Raktár utcában tapasztalható miliő is közrejátszott abban, hogy Székesfehérvárra szerződjön.

– Nagyon szerettem Dornbirnban élni, de úgy érzem, új kihívásokra van szükségem. Hannu Järvenpää vezetőedzővel, illetve Szélig Viktor general managerrel is nagyon jót beszélgettem, és azt éreztem, hogy jobban szeretnének a csapatukban látni, mint ellenfélként a következő szezonban – fogalmazott a Fehérvár AV19 honlapján a 180 cm magas, 87 kilós hokis. – Egy játékosnak mindig nagyon jólesik, ha ilyen pozitív légkörben kezdhet egy új helyen. Ellenfélként már jártam Székesfehérváron, és a hangulat miatt mindig nagyon jó volt itt játszani, a szurkolók nagyon hangosak, és a pálya kialakítása miatt igazán közel vannak a játéktérhez. A fehérváriakat mindig nagyon nehéz volt megállítani, ha magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, és a szurkolóikkal a hátuk mögött támadtak. Nem hinném, hogy nyertünk idegenben mérkőzést a két dornbirni évem alatt…

Scott Timmins (jobbra, fehérben) ha kell, a védekezésből is kiveszi részét
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Timmins saját bevallása szerint a támadásban és a védekezésben is nagy szerepet vállal, amivel reméli, hogy rájátszásba segítheti ismét a Fehérvárt.

Ami a Volán az EBEL következő idényében harcba szálló keretét illeti: még képlékeny. Érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint a védő Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Timotej Sille, Sárpátki Tamás és immár Scott Timmins tagja a csapatnak. Már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips távoznak, de a finnek, Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában