Sport

2009.08.22. 02:29

Döntőt vívnak a fehérváriak

Székesfehérvár- Megnyerte a csoportküzdelmeket, így döntőt vívhat ma este a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Lengyelországban zajló nemzetközi tornán.

Bobory Balázs

A szerdán, a szlovák extraligás Igló ellen aratott büntetőlövéses győzelem után csütörtökön simább győzelmet arattak az albások. Pedig az ellenfél a nyitónapon a Fradit 8-3-ra elintéző házigazda Sosnowiec volt, amely az első harmadban alaposan ráijesztett játékával a kissé álmosan kezdő fehérváriakra - Satosaari - Tokaji, Horváth, Mihály, Fekete, Kovács - Ackeström, Jobb, Peterdi, Vaszjunyin, Ladányi - Alen, Flinta, Kóger, Nagy, Benk - Maklári, Hetényi P., Hegyi, Hajós, Tóth A.-, akik azonban még így is vezetést szereztek Kóger révén. A második harmadtól már nem volt vita, melyik a jobb, eredményesebb csapat, ezt a felvonást 3-1-re, a záró húsz percet pedig 3-2-re nyerte meg a Volán, amely végül 7-3 arányban múlta felül a lengyel együttest. Kóger duplázott, ahogy Benk is, rajtuk kívül Ladányi, Mihály és Hegyi voltak a kék-fehérek gólszerzői.

A csapat másodedzője, Énekes Lajos nem felejtette el hangsúlyozni a találkozó után, hogy az albások kissé beragadtak a rajtnál, így Satosaarinak kellett parádéznia, hogy vezessen az Alba az első harmad után. Ezt követően feljavult a játék és megérdemelt lett a fehérvári siker.

Amely azt is jelentette, hogy a Volán egy karnyújtásnyira került a sosnowieci torna döntőjétől, az utolsó csoportmérkőzésen mindössze a Ferencvárost kellett legyűrni a sikerhez. Bár kissé enervált volt Jarmo Tolvanen együttese - Hetényi - Tokaji, Ackeström, Kovács, Fekete, Mihály - Horváth, Alen, Hegyi, Vaszjunyin, Benk - Ondrejcik, Hetényi P., Nagy G., Tóth A., Sofron - Maklári, Flinta, Kiss D., Hajós, Fodor, Kóger - az összecsapás első harmadában, a kötelező siker végül megszületett, 4-0 (0-0, 2-0, 2-0) arányban győzött az Alba. Juha Alen emberhátrányban kezdte a gólgyártást, majd Mihály mattolta kétszer Budait, végül Benk köszönt be egykori csapattársának. A Volán minden bizonnyal a szlovák extraligás Zsolnával vívja a finálét ma 20 órától.

- Kicsit sajnálom, hogy a mi csoportunk mezőnye jóval gyengébb volt a másikénál, így főleg a csütörtöki és a pénteki mérkőzésen nem kellett igazán megfeszülnie játékosaimnak. Annak örülök, hogy a fiatalok sokat játszhattak, és lemérhettem, mire képesek. Nagy csata lesz a Zsolna elleni, nagyon várom már - mondta Jarmo Tolvanen, a fehérváriak mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!