női kézi

2019.09.22. 19:09

Döntetlenre mentették

Két, eddig egyaránt két pontot gyűjtő alakulat randevúzott a K&H Liga női kézilabda NB I negyedik fordulójában. A Dunaújvárosi KKA és az MTK Budapest nem bírtak egymással a fővárosban.

Ferencz Balázs

Szalai Babett (fehérben) öt gólt rámolt Azariék hálójába Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

 

MTK Budapest–Dunaújvárosi Kohász KA 27-27 (14-15)

Népfürdő u., 326 néző.

MTK: Győri – Dávid-Azari 1, Mihálffy 2, Tóth E. 6, Dakos 7, Szöllősi-Zácsik 3, Fekete B. 5. Csere: Suba (kapus), Szabados 1, Gerháth F. 2. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Dunaújváros: Csapó Kyra – Grosch 4, Szekerczés 7 (3), Sirián, Nick, Bouti 4 (1), Kazai 4. Csere: Stojak (kapus), Szalai B. 5, Jovovics 2, Mihály P. 1, Csavlovics. Vezetőedző: György László

Az eredmény alakulása: 10. perc: 7-5. 21. p.: 9-10. 24. p.: 12-12. 34. p.: 15-17. 43. p.: 21-18. 51. p.: 24-24

Kiállítások: 14, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/0, ill. 6/4

Három meghatározó játékosát, Micsijevicset, Ferenczy Fruzsinát és Triscsuk Krisztinát is nélkülöznie kellett a Kohásznak különféle sérülés miatt, de így is bizakodva szálltak harcba az újvárosiak az MTK vendégeként. Az első percekben sokat nem törődtek a védekezéssel a csapatok, majd a folytatásban is csak az MTK fordított fokozott figyelmet e fontos játékelemre. Irányítottak a hazaiak, de ellépni csak akkor tudtak két góllal, mikor Szalai Babett kiállítását töltötte. Amint visszaállt, újra kapaszkodott a Kohász. György László időkérése sokat jelentett, a 22. percben fordított a DKKA (10-11). Két emberelőnnyel sem tudott azonban élni az Újváros, nem lépett meg, így a szünetben egy góllal, 15-14-re vezetett.

Szalai Babett (fehérben) öt gólt rámolt Azariék hálójába
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Fordulás után kétgólos előnyt kovácsoltak a vendégek, azonban újra kísértett az átok: megint hétméterest hibáztak. A kék-fehérek egyenlítettek (18-18), majd a ziccereket rontó Kohászt állva hagyták. Két-háromgólos előnyét tartotta az MTK, így az újvárosi lányoknak nagy hajrát kellett indítaniuk a pontszerzésért. Stojak remekelt a kapuban, Kazai és Szalai az előrejátékban léptek elő vezérnek, s egyenlítettek. Az utolsó két perc is fej-fej melletti játékkal telt, s végül nem született döntés. Pontot rabolt a Dunaújvárosi Kohász KA.

– Hajtós, küzdelmes mérkőzés volt, részünkről sok hibával. A játék képe alapján igazságos döntetlen született, a végjátékban bármelyik csapat nyerhetett volna – értékelt a DKKA vezetőedzője, György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában