Sport

2009.09.26. 02:29

Döntetlenre adták

Budapest - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának a nyitányán, a bajnok Debrecen 4-4-re végzett Kaposváron. A Videoton FC ennek tudatában lépett pályára a Fradinál, de ez is döntetlen lett.

Matók János

A következő akció viszont már góllal zárult: a 36. percben a menteni igyekvő Lipcsei lábáról Lázár elé került a labda, a Vidi védője okosan Polonkai elé tálalt, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, és ezzel 0-1. Az első félidő utolsó momentumát még Alves lövése jelentette, de Haber ezt megfogta.

A szünet utáni folytatásban a hazai csapat bátrabban kezdett, Sebők szinte többet ért a labdához, mint az első 45 percben, de gólt a 49. percben a Vidi szerezhetett volna: Nagy elrúgta a labdát Haber mellett, de Wolfe még a gólvonal előtt mentett, majd Alves rosszul eltalált 4 méteres lövését is blokkolta, de azt már a vonalon a Fradi játéko-sa. És miközben ment előre a hazai csapat, a 60. percben tovább nőtt a hátránya: Nagy bal oldali szabadrúgását Lipták fejelte 5 méterről a kapura, Haber még nagy bravúrral mentett, de a róla kipattanó labdát Sitku 4 méterről perdítette be a kapuba, 0-2.

Aztán a 67. percben, egy jobb oldali szöglet után Ferenczi 6 méteres fejese Polonkait érintve szállt túl a gólvonalon, Sebők hiába húzta ki a labdát, Bede gólt ítélt, 1-2.

Többet támadott a hazai alakulat, Abdi egyenlíthetett volna, majd a túloldalon Alves lövését védte bravúrral Haber. Újabb Alves-, majd Demjén-helyzet maradt ki, amíg a 88. percben egy újabb hazai szöglet után viszont Wolfe már nem hibázott, 2-2.

 Ferencvárosi TC-Videoton FC 2-2 (0-1)

Üllői úti stadion, 8000 néző. Vezette: Bede Ferenc (Butkai, Vígh).

 

Ferencváros: Haber 7 - Joaquin 5, Wolfe 6, Balog 6, Alcantara 5 - Rósa 5, Lipcsei 5, Ashmore 5, Morrison 5, Abdi 6- Ferenczi 6. Vezetőedző: Bobby Davison.

 

Videoton FC: Sebők 6 - Lázár 6, Lipták 6, Horváth 5, Andics 5 - Szakály 5 , Farkas 5, Polonkai 6- Nagy 5, Sitku 6, Alves 6. Vezetőedző: Mezey György.

 

Csere: Ashmore helyett Mamics 4 (az 56. percben), Abdi helyett Fitos (a 82. percben), illetve Szakály helyett Elek 5 (a szünetben), Sitku helyett Purovics (a 77. percben), Polonkai helyett Demjén (a 85. percben).

 

Sárga lap: Lázár, Farkas.

 

Szögletarány: 3:6 (0:4).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!