Sport

2017.01.23. 16:05

Döntetlen, szomorúság - Az Alba FKC nehézzé tette a helyzetét az EHF-kupában

Székesfehérvár - Győzelemre készült és kis híján meg is valósította terveit az FKC kézilabdacsapat az EHF-kupában. Végül meg kellett elégedniük a döntetlennel.

Horog László

Az első félidőben, főleg az elején csak nyomozták a labdát, a lendületes franciák diktálták a tempót, aztán fordulás után átvették az irányítást és a vezetést a női kézilabdázók. A hazaiak 1 győzelemmel és 1 vereséggel várták a randevút, a Brest Bretagne 2 győzelemmel állt, 27-21-re elporolták a Krasnodart és 34-15-re a Lipcsét, utóbbiakat a Fehérvár is legyűrte, múlt hétvégén, 34-31-re. A vasárnapi derbin a lefújás előtt három góllal vezettek Deli Rita tanítványai, ám a vendégek végül 25-25-ös döntetlenre mentették a meccset.

A fehérvári elnök, Balássi Imre elmondta, szégyenkezniük nem kell, hiszen pokoli erős csapattal találkoztak, de a folytatásban komoly bravúrokat kell végrehajtaniuk.

Claudine Mendy harcolt, két gólt szerzett a honfitársai ellen
Fotó: Molnár Artúr

- Brestben minimum döntetlenre kell végeznünk, ezzel visszahozni a most elveszített pontot. Valamint itthon, legalább hat góllal le kell győzni az öt olimpiai bajnokkal felálló oroszokat. Ez mindenképpen kell a továbbjutáshoz - mondta a klub első embere.

- Tartottunk a meccstől, hiszen ismerjük a magyar kézilabda erejét. Krasnodarban is jó meccset vívott, öt góllal kapott ki a Fehérvár, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük. Sokáig vezettünk, komoly esélyünk volt a győzelemre, ám mivel csak a lefújás előtt tudtunk egyenlíteni, örülök a döntetlennek. Az első félidőben jobban játszottunk, fordulás után meggyőzőbb volt a házigazda - nyilatkozta Laurent Bezau, a Brest Bretagne vezetőedzője.

A hazaiak trénere, Deli Rita nem volt önfeledt a lefújás utáni pillanatokban.

- Hullámzott a mérkőzés. A Brest kiváló játékosállománnyal rendelkezik, a döntetlen számunkra dicséretes, ugyanakkor csalódott vagyok, mert a kezünkben volt a győzelem. A rutintalanságunk miatt nem nyertünk, ziccert hibáztunk, eladtuk a labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!