FAV19

2019.08.12. 07:36

Döntetlen mérleg lett a végére

Egymás után kétszer vívott meg egymással a Hydro Fehérvár AV19 és a Cardiff Devils csapata a hétvégén.

Dévai N. Csaba

A piros mezes Cardiff méltó ellenfélnek bizonyult

Fotó: Cardiff

Cardiff Devils–Hydro Fehérvár AV19 5–2 (1-1, 2-0, 2-1)

Ice Arena Wales, 2041 néző.

Cardiff: Bowns (kapus) – Richardson, Fournier, Marjamaki, Dixon, Duggan – Reddick, Jardnie, Riley, Haddad, Bentovoglio – Loius, McMonagle, Pope, McNamee, Linglet – Rutkis, Myers, Batch. Vezetőedző: Andrew Lord.

Fehérvár: Ouzas (kapus) – Stipsicz, Busenius, Yogan, Sarauer, Lehtonen – Harty, Szabó D., Szabó K., Timmins, Kuralt – Caruso, Tikkanen, Szabó B., Reisz, Erdély. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Az első, szombati találkozó során meglepően hamar, mindössze 19 másodpercnyi játék után vált igazán égető problémává, hogy csupán 15 mezőnyjátékos öltözött be az összecsapásra, ugyanis Andrew Sarauert villámgyorsan kizavarták végleges fegyelmivel testre ütésért. A folytatás sem alakult szerencsésen, bár a negyedik percben érkező első cardiffi gólra Michael Caruo révén még volt válasz az első harmadban, 1-1. A második húsz perc azonban kizárólag brit gólt hozott, Marjamaki és Haddad révén kétgólos előnyre tettek szert, 3-1. A záró felvonás tizedik percében a negyedik hazai gól is megszületett, ami a Devils harmadik emberelőnyös találata is volt egyben, 4-1. Fehérvári részről finoman szólva még nem működött olajozottan az előnyös egydég, a vége előtt öt perccel a hetedik emberelőnyből sikerült végre betalálni, ekkor Reisz Áron kotort be egy lecsorgó korongot, 4-2. A végszó azonban így is a hazai­aké lett, akik a kapus nélkül, plusz egy mezőnyjátékossal rohamozó fehérvári kapuba tessékelték pakkot 11 másodperccel a vége előtt, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

A piros mezes Cardiff méltó ellenfélnek bizonyult
Fotó: Cardiff

Cardiff Devils–Hydro Fehérvár AV19 2–4 (0-0, 1-2, 1-2)

Fehérvár: Kornakker – Stpsicz, Busenis, Szita, Yogan, Lehtonen – Harty, Szabó K., Timmins, Kuralt, Caruso, Tikkanen, Szabó B., Reisz, Szabó D.

Megirigyelhette a fehérvári legénység a britek kiemelkedő emberelőnyös játékát, ugyanis a második, vasárnapi mérkőzésen az első hazai gólra két fóros válasz érkezett: előbb Szabó Dániel talált be, majd Anze Kuralt rezegtette meg a hálót, 1-2. Tartotta magát a Devils, ám Reisz szép gólja majd Lehtonen találata a fehérváriak felé billentette annak bizonyos mérlegnek a nyelvét, 2-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában