megmérettetés

2019.01.14. 18:56

Domináltak a Szent Imre sakkozói – Diákolimpia volt Fehérváron

A koronázóváros korábbi sakkfellegvára, a Németh László Általános Iskola fogadta az amatőr egyéni sakk diák­olimpia lelkes stratégáit. A lányok és fiúk az alsó és a felső tagozat korosztályaiban terelgették figuráikat.

Ferencz Balázs

Hatvan sakkozó ült asztalhoz a városi diákolimpián

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett sakkversenyen a városi egyéni bajnoki címekért ültek asztalhoz a fiatalok. A megmérettetésen minden eddiginél több intézmény, nyolc iskola (Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, Felsővárosi Általános Iskola, Hétvezér Ált. Iskola, István Király Ált. Iskola, Munkácsy Mihály Ált. Isk., Szent Imre Általános Iskola és Óvoda, Vasvári Pál Ált. Iskola, Vörösmarty Mihály Általános Iskola) összesen 60 tanulója mérte össze sakktudását.

Hatvan sakkozó ült asztalhoz a városi diákolimpián
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Örömteli, hogy egyre több iskola vesz részt a versenyen. Ez a nagy létszám még a szervezőket is meglepte – tudtuk meg Pereszteginé Klári nénitől, a viadal főszervezőjétől. Az „Amatőr” kategóriá­ban azok a tanulók indulhattak, akik a 2018. szeptember 1-én kiadott standard és rapid FIDE-listán értékszámmal nem rendelkeztek. A versenyt nyolc csoportban bonyolították, a csoportok létszámától függően körmérkőzéses, illetve ötfordulós svájci rendszerben 15-15 perces játékidővel.

 

Az aranyérmesek: I. korcsoport: Fekete Kitti (Szent Imre), Szőnyi Bence (Vörösmarty), II. korcsoport: Iszák Lotti, Oros Rajmund (mindkettő István Király), III. korcsoport: Koncz-Kiss Lili, Szentgyörgyi Dávid (mindkettő Szent Imre), IV. korcsoport: Farkas Ibolya Szimonetta, Szentimrey-Vén Dániel (mindkettő Szent Imre Általános Iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában