Sport

2013.09.10. 18:46

Dénes, a mecénás - A vállalkozó négy klubbal kötött szerződést

A Bericap Hungary és a Bekomold Hungary az elkövetkező egy esztendőben támogatja a SAPA Fehérvár AV19 jégkorongozóit, az Alba Fehérvár kosárlabdázóit, a Fehérvár KC kézilabdázóit és a Volán Fehérvár öttusázóit.

Matók János

Harminc millió forint nagy összeg, s főleg azoknak, akik részesülnek ebből. Elsőként Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozóinak a szakosztály-igazgatója, aztán a kosárlabdázók képviseletében Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, majd Balássi Imre, a női kézilabdázókat is magába foglaló Köfém SC első embere, s végül Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár öttusázóinak a szakosztály-igazgatója írta alá azt a támogatói szerződést, amelyet másik részről Papp Dénes, a Bericap ügyvezető-igazgatója szignózott. Miről is van szó? Mielőtt a lényegre térnénk, kezdjük a keddi sajtótájékoztató első pillanatával: a Volán Fehérvár két kiváló öttusázóját, a felnőtt világbajnoki aranyérmes Demeter Gergelyt, és az ezüstérmes Kovács Saroltát ajándékozta meg teljesítményéért Papp.

Aztán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere emelkedett szólásra: „A város életében minden tekintetben kiemelkedő helyet foglal el a sport. Az itt megjelenő sportvezetők most olyan partnerrel kötnek támogatói szerződést, aki elkötelezett híve a társadalmi felelősségvállalásnak, és egyik, régóta kiemelt támogatója a székesfehérvári sportnak. Ezen a jeles napon is ennek a folyamatnak vagyunk a részesei, hiszen ezúttal a nemzetközi porondon szereplő csapataink, sportolóink részesülnek újabb támogatásban.”  



– Egy sportoló, egy csapat életében nagyon fontos tényező a nemzetközi szereplés, amely a további fejlődést is biztosítja. Nekem szívügyem az a szponzori háttértámogatás, amelynek segítségével a sportolók a különböző nemzetközi sorozatokban is megmutathatják, hogy milyen teljesítményre képesek. Amivel valahol az ország, és a város imázsát, tekintélyét is növelhetik. Én minden területen eredmény centrikus vagyok, így már most jelzem: a 30 millió forintos alaptámogatás, amelyben a négy klub most részesül, a nemzetközi sikerek esetén több is lehet – mondta Papp Dénes.

Aki a többi között azt is kijelentette: a profizmus nem csak a pénzről szól. Nagyon sok munka, lemondás és szorgalom kell ahhoz, hogy valaki. vagy valakik sikeresek legyenek. Mert csak így jönnek az eredmények, és így lesz egyre nagyobb a támogatók köre. Ugyanakkor sport ne üzleti alapon, inkább a sikerek által menedzselt, támogatott tevékenység legyen. A „Tiszteld versenytársaidat, örülj a sikereknek” jegyében. A szerződést aláíró klubvezetők köszönet nyilvánítása után, ismét Cser-Palkovics András polgármester következett, aki a fehérvári közösség építés szép példájának nevezte a támogató gesztusát, a fehérváriság érzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!