Sport

2017.05.07. 16:21

Demeter Bence legjobb magyarként ezüstérmes

Kecskemét - Vasárnap a férfiak csatáztak a kecskeméti öttusa világkupa döntőjében, köztük öt magyarral.

Ferencz Balázs

A Volán Fehérvár tusázója, Demeter Bence megállíthatatlan volt a vívópáston. 24 nyertes asszó mellett 11-szer szúrták meg az ellenfelek, ezzel nyerte a számot. A többi magyar legény a mezőny hátsó harmadából ugrott medencébe, Kasza Róbert a 28., a fehérvári Demeter Gergely a 30., Horváth Norbert a 35., a volános Harangozó Bence a 36. volt ekkor. A 200 méteres úszás során Horváth és Kasza remekelt, Demeter Bence 2:05,23-as idejével a középmezőnyben teljesített, öccse, Gergely, valamint Harangozó is mögötte tempóztak.

Két szám után Demeter Bence az összetett második helyén állt az ukrán Pavlo Zvedeniuk mögött. A lovaglás megtréfálta kicsit az előző vk-futam győztesét, csak 283 pontot gyűjtött. Testvére, Gergely hibátlan pályát ment, de nem ő volt a legjobb magyar az akadályok között, mert Kasza Róbertnek még időtúllépése sem volt, nyerte a számot. Demeter előnye ugyanakkor a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futás előtt egyetlen másodperc volt az egyiptomi Eszlam Hamaddal szemben és kettő a Rio de Janeiróban olimpiai aranyérmes, kétszeres egyéni világbajnok orosz Alekszandr Leszun előtt. Az egyik legjobb futó, a francia Valentin Prades (1464 pont) öt másodpercre követte, s meg is előzte a fehérvári legényt (1463 pont), végül ő nyerte meg a versenyt, míg a harmadik helyen a nyolcadikként startoló ukrán Pavlo Timoscsenko (1461 pont) végzett.

Kasza a 15., Demeter Gergely a 28., Horváth a 33., Harangozó a 34. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!