Sport

2016.03.02. 20:45

Deli Rita legnagyobb feladata

Székesfehérvár – Az FKC kézisei március 3-án, csütörtökön , 18 órakor a Siófokot fogadják. Először ül a kispadon Deli Rita, az új vezetőedző. Az eddig a klub szakmai igazgatójaként tevékenykedő egykori Európa-válogatott átlövő egy hete még az ifi és a junior együttest irányította, a felnőttek dirigenseként ezúttal mutatkozik be, Bakó Botond utódjaként.

Horog László

Amikor a klubelnök, Balássi Imre hétfőn bejelentette az edzőcserét, néhány játékos elpityeregte magát, ezzel jelezték, fájlalják Bakó menesztését. Balássi megjegyezte: „Hölgyeim, nem most kellene sírni, hanem az eddigi meccseken kellett volna úgy játszani, hogy a klub vezetése számára is fájdalmas váltás ne következzen be.” Az elnök ezzel lezárta a témát, kérte, mindenki az elkövetkező mérkőzésekre koncentráljon, a nyolc közé kerülés, a rájátszás sikerüljön. Az együttes most pontosan ebben a pozícióban helyezkedik.

– Az elmúlt pár napban alaposan kielemeztük a szerdai ellenfelet. Bízom abban, hogy védekezésben és támadásban is maximumot nyújtják a lányok, mindenki átérzi a mérkőzés fontosságát. A minimális cél a nyolc közé jutás, de a hat is összejöhet, ehhez azonban bravúrok szükségesek. Nehéz sorozat előtt állunk, fogadjuk a Siófokot, aztán Érdre utazunk, majd a Győr és a Békéscsaba következik. Ha sikerül öt pontot szereznünk, ott lehetünk a hatban, a play offban elkerülhetjük a Fradit, vagy a Győrt. De ez még távoli, most a csütörtöki ütközetre koncentrálunk – közölte Deli Rita .

A házigazdák 15 ponttal, 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 10 vereséggel rendelkeznek, az 5. pozícióban tanyázó balatoniak 25 pontot termeltek, 12-1-5-ös mérleggel várják a hétközi találkozót. Az FKC-ban többen bajlódnak sérüléssel, de az Achilles-ín fájdalmakkal küzdő átlövő, Emberovics Mira kivételével mindenki vállalja a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!