Sport

2014.02.14. 14:55

A fehérvári párbajtőrözők eredményei a Békessy emlékversenyen

A hagyományoknak megfelelően rendezték meg Debrecenben az egykori olimpiai ezüstérmes kardozó tiszteletére, a Békessy Béla párbajtőr emlékversenyt. A Székesfehérvári VSE színeiben 8 fiatal lépett pástra.

Matók János

Balról Kuti Donát, Háder Roland, Lakatos Levente, Demény Kata, hátul Szabados Zsolt mester

A fehérvári egyesületet négy leány, valamint négy fiú versenyző képviselte.

A fiúk léptek először pástra, ahol a csoportküzdelmek jól sikerültek a fehérvári versenyzőknek, és mindannyian bejutottak az egyenes kiesési szakaszba. A négy fiú annyira jól versenyzett, hogy hárman közülük a nyolcas döntőbe is beverekedték magukat. A legjobb négy közé kerülés azonban már csak Háder Rolandnak sikerült, aki végül a negyedik helyet szerezte meg egy veresegyházi, egy debreceni és egy román versenyző mögött. Az addig kiválóan teljesítő veretlen Kuti Donát egy vereséget szenvedett, és ez azt jelentette, hogy neki megállj parancsoltak és így az 5. lett, míg Lakatos Levente a döntő 8. helyén végzett. A negyedik fehérvári, Magyar Bálint, élete első versenyén a 14. helyet szerezte meg. Délután a lányok kerültek pástra, akik a fiúkhoz hasonlóan jól vívtak, és ők is mindannyian továbbjutottak. Tóth Zsófiának annyira jól ment a vívás, hogy 10 győzelmet szerzett vereség nélkül, úgy várta a sorsolást. Aztán a sorsolás ördöge összehozta az addig szintén kiválóan teljesítő fehérvári Demény Katával. Egy nagyon kiélezett asszó után Demény 10-9-es győzelemmel jutott be a nyolcas döntőbe. Ott a négy közé kerülés már neki sem sikerült, végül az 5. helyet szerezte meg. Tóth a 11. helyen, Vitéz Kata a 16. helyen, míg Demény Réka a 21. helyen fejezte be a versenyt. A lányoknál román győzelem született, egy debreceni, és egy szolnoki versenyző előtt. A nyolc indulóból négyen éremmel tértek haza a cívis városból, így szép sikert értek el a fehérvári vívópalánták, büszke vagyok rájuk mondta Mórocz György az egyesület elnöke, aki megemlítette azt is, hogy az egyesületben most van egy generációváltás. Az érettségiző tanítványok kirepülnek különböző egyetemekre, ennek megfelelően új kezdő csoportot indítanak, várják a 9-11 éves, vívás iránt érdeklődő, ahhoz kedvet érző gyerekek jelentkezését az SZVSZSE.hu honlapon található elérhetőségeken.

 

Címkék#párbajtőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!