Sport

2009.03.19. 03:29

De mi a baj Arannyal?

Székesfehérvár - Nagyon sok olvasónknak feltűnt, hogy a móri <em>Arany Tamás</em> tavasszal sem NB I-es, sem pedig NB II-es labdarúgó-mérkőzésen nem működött közre. Vajon miért...?

Matók János

Úgy tűnik, hogy idén januárban még minden a legnagyobb rendben volt: a Magyar Labdarúgó Szövetség történetében először fordult elő, hogy az NB I-es játékvezetők és a FIFA-asszisztensek külföldön, pontosabban Törökországban edzőtáboroztak annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljenek a bajnokság tavaszi folytatására.

A táborozók között volt a móri Arany Tamás is, aki a bírók között, Bede Ferenc korelnök után a másodiknak számított a rangsorban. Nem véletlenül, hiszen általános közmegelégedésre, immár 15 éve NB I-es kerettag a sporiknál. Az internetről összeszedett statisztikai mutatói is ezt támasztják alá: játékvezetőként, partjelzőként és negyedik számú, tartalék bíróként összesen 299 hazai élvonalbeli találkozón működött közre, s ebből 171 bajnokin dirigálta a nem egyszer igen csak rázós összecsapásokat. Idáig...

- Mondja szerkesztő úr, nem tudja, hogy mi van az Arany Tomival? Ő az egyik kedvenc bíróm, de meghökkenve látom, hogy az idén még nem vezetett mérkőzést. Beteg, vagy mi van vele? - kérdezte telefonon olvasónk.

Tényleg, miért nem vezet?

- Köszönöm az érdeklődést, nem vagyok beteg, sőt, makkegészséges vagyok. Hogy miért nem vezetek? Most pihenek egy kicsit, de talán április közepétől már ismét látható leszek a mérkőzéseken. Ne haragudjon, de erről többet most nem kívánok beszélni... - felelte telefonos érdeklődésünkre Arany Tamás, s kinyomta a készüléket.

Őszintén szólva, a szerkesztő számára így vált egy kissé gyanússá a játékvezető. Hiszen, aki közelebbről ismeri Arany Tamást, az tudja: higgadt és közvetlen, ám de nem feltétlenül bratyizós stílusa miatt szimpatizálnak vele a sajtó képviselői. Sőt a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (azaz az itthoni profi futballisták) szavazásán előbb 2006, majd 2007 legjobb játékvezetőjének is Arany Tamást választották meg. Ebben vélhetően az is benne lehet, hogy a mérkőzéseken nem 7-8 lap kiosztásval akar magának tekintélyt szerezni, hiszen sárgák és pirosak nélkül is tisztelik és elfogadják az ítéleteit.

- Játékvezetőt soha nem adok ki, így most sem nyilatkozom. Arany, aki amúgy jó barátom, mindenről tud, ennyi a történet lényege. Egyébként áprilisban már pályára léphet - mondta az MLSZ jb-elnöke, Vágner László.

Rákérdeztem egy profi játékosra, s ő azt mondta: ismét Aranyra voksoltak 2008-ra!

Akkor miért nem vezet...?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!