Kik lesznek az ellenfeleik?

2020.02.19. 19:30

Csütörtökön választanak az Erste Ligában a playoffra

Véget ért az Erste Liga középszakasza, és ezzel kialakult az a nyolccsapatos mezőny, mely érdemben harcolhat a továbbiakban a bajnoki címért.

Káldor András

Papíron még egymással is játszhat a két csapat a rájátszásban F.: FG

Fotó: gaborfeherphoto

A középszakaszba a Dunaújvárosi Acélbikák egy ponttal érkeztek, de a felsőházban így is sokáig esélyesek voltak az első hely megszerzésére, ám az FTC-Telekom ellen 11-4-re elveszítették a rangadót a múlt szombaton, majd a Corona Brasov otthonában szintén vereséggel zártak (3-6). Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az utolsó mérkőzésükön bravúros győzelmet arattak az alapszakaszgyőztes SC Csíkszereda ellen, így végül a második helyen végeztek. Ez a fegyvertény már csak azért is volt rettentően fontos a piros-fehérek szempontjából, hiszen egy győzelemmel az SC Csíkszereda megelőzhette volna őket.

Papíron még egymással is játszhat a két csapat a rájátszásban F.: FG

Az előző idényhez képest jelentős az előrelépés az újvárosi gárdánál, mivel tavaly gyenge szezont futottak, a középszakaszt az alsóház ötödik helyén fejezték be, és elbúcsúztak a további küzdelmektől. Más kérdés, hogy a kispadon január közepén az addigi mestert, Miroslav Ihancákot David Leger váltotta, és az 51 éves kanadai szakember úgy tűnik megtalálta a hangot a csapattal.

Az Acélbikák jól választottak légióst idén, a kapusok között a kanadai Garrett Hughson a ligában második legjobb mutatókkal (93,4 százalék) rendelkezik. A mezőnyjátékosoknál szintén „ezüstérmes” helyen van az ugyancsak kanadai Hugo Turcotte, aki összesen 60 pontot gyűjtött (31 gól+ 29 assziszt), míg szorosan követi őt a magyar–kanadai Keegan Dansereau 58 ponttal (24+34).

A Fehérvári Titánok együttese némiképp más utat jár be, mint megyei riválisa. A kék-fehérek Kiss Dávid vezetőedző irányításával tavaly az alsóház élén végeztek, majd a rájátszásban az UTE búcsúztatta őket. A csapat nyáron átalakult, több új játékos érkezett a keretbe, akik alig hagyták el a junior-, illetve a ifjúsági csapatot, de így is több összecsapáson megszorongatták jóval erősebb garnitúrával rendelkező gárdákat. Az alsóházban jól indítottak, pedig mindössze két pontot vittek magukkal az alapszakaszból, és a végére ez a szám tizennégyre kúszott fel. Az első körben mindhárom hazai meccsüket megnyerték, ám utána a győzelem mellett négy vereséget is elszenvedtek. A mezőnyjátékosok közül Colin Campbell viszi a prímet, 42 mérkőzésen 42 pontot (23+19) szerzett, mellette Mitch Ziont, aki 35 meccsen érte el ugyanezt a számot, míg Madácsi Benedek és Péter Andor követi őket 23-23 ponttal.

– A kevés bónuszpont miatt a középszakasz első felét jól meghúzta a csapat, szereztünk annyi győzelmet, hogy az egy kis biztonságérzetet adott. A válogatott szünet után kissé megfogyatkoztunk, sajnos nem volt megfelelő hosszúságú a kispadunk, és az egy hét alatt lejátszott négy mérkőzés során ki is ütközött. Szerencsére úgy alakult a többi eredmény, hogy elértük a playoffot, és teljesítettük a célunkat. Kicsit keserű azonban a szánk íze, szerettünk volna a hatodik helyen végezni – fogalmazott Kiss Dávid.

– A légiósokat nézve akárcsak tavaly idén is jól teljesítettek idáig, a csatárokra nem lehet panasz, ők az elejétől kezdve beváltak, és sokat tettek hozzá, a hátvédeknél volt egy kisebb mozgás, de alapjába véve akik most alkotják a keretet jól beilleszkedtek, és segítségére voltak a csapatnak. – tette hozzá a szakember.

Természetesen a sorsolásról, illetve a csapatválasztásról is megkérdeztük a vezetőedzőt, aki egy kis meglepetéssel szolgált.

– Az első két csapat közül az egyik fog bennünket választani, de én jobban örülnék az FTC-nek, mivel őket kétszer legyőztük idén, és egyszer egy góllal kaptunk ki, a DAB ellen pedig nem tudtunk nyerni.

A negyeddöntő párosítása választás útján alakul ki – a középszakasz 1–3. helyezettje választ a középszakasz 5–8. helyezettje közül. A párharcok négy győztes mérkőzésig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában