11 érem

2019.07.14. 15:33

Csapataranyat szereztek a volános lányok

Két aranyérmet, öt ezüstmedált és négy bronzot tartottak itthon a Volán Fehérvár öttusázói a hazai rendezésű Laser Run Országos Bajnokságon.

Ferencz Balázs

Az Alba Volán SC Börgöndi úti sporttelepén a lovak pihentek, csak a lézer céltáblákat izzították, s a kijelölt futópályát koptatták a melegítő versenyzők. Nem öttusaviadal helyszíne volt a kiváló műhely otthona. A pentathlon zárószáma immár külön sportágként is egyre népszerűbb, a laser run-ban hat korosztályban rendeztek országos bajnokságot. Az U11-es fiúknál Szécsi Nemere másodikként teljesítette a lövészetekkel megszakított 800 méteres futást, csapatban pedig aranyérmet szerzett a Volán Fehérvár. Az U13-as fiúk már 1200 métert futottak, a Volán csapata második lett. Az U15-ös volános lány egység bronzérmet zsebelt be, míg a fiúknál két csapat is dobogóra állhatott. Az egyik trió ezüst-, a másik bronzérmes lett.

A főszereplők: a versengő futók a lézerpisztolyokra pályáznak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az U17-es lányok mezőnyében harmadik helyen ért célba a csapat, a fiúknál ezüstérmet szerzett a volános különítmény. A felnőtteknél négy lövősorozat osztotta meg a 3200 méteres távot. Persze, több válogatott öttusázó is rajthoz állt. Réti Kamilla (MAFC) utasította maga mögé a mezőnyt, a volános Szűcs Dóra a második, a szintén fehérvári ifjú, Kovács Eszter a harmadik lett. A Volán Fehérvár 2016-os világbajnok öttusázója, Kovács Sarolta a negyedik helyen zárt. Csapatban azonban „aranyos” lett a Volán, a Kovács, Kovács, Szűcs alkotta trió a KSI-t és a Szentendrét előzte meg az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában