Foci

2019.08.21. 21:42

Csákváron továbbra is a földön járnak

Négy forduló elteltével az Aqvital FC csapata vezeti a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot.

Nagy Péter

Galambos Ádámék repülőrajtot vettek a bajnokságban

Fotó: Aqvital FC

Balmazújvárosi győzelmükkel immáron négymeccses veretlenségi sorozatot tudhatnak maguk mögött, mi több, vezetik az NB II-es tabellát. Ilyen kezdésről álmodott?

– Á, dehogy – legyintett nagyot az Aqvital FC Csákvár élére a nyáron a Puskás Akadé­mia második számú együttesétől érkező Visinka Ede –, ne beszéljünk úgy, mintha máris megnyertük volna a bajnokságot! Csupán annyi történt, hogy az, amin hetekig dolgoztunk, most visszaköszön a pályán. Nincsenek nagy titkok: van egy jó közösségünk rutinos játékosokkal és fiatal akadémistákkal kiegészülve – hajtja őket a bizonyítási vágy.

Ezek szerint elégedett velük.

– Ezt azért nem mondanám, a Balmaz ellen nyújtott produkciójuktól például korántsem voltam boldog, kaptak is egy kis fejmosást a félidőben.

Akkor mi a realitás, hol látja a Csákvárt az idény végén?

– Az elsődleges feladatunk az, hogy biztosan bent maradjunk a másodosztályban. Az tuti, hogy ebben a szezonban nem adjuk senkinek olcsón a bőrünket, de azzal, hogy négy fordulót követően mi vezetjük a tabellát, valamilyen szinten a saját helyzetünket is megnehezítettük. Mostantól kezdve tudatosabban készülnek majd ránk. Kis klub vagyunk, tudjuk, hol a helyünk, nekünk továbbra is a földön kell járni.

Galambos Ádámék repülőrajtot vettek a bajnokságban
Fotó: Aqvital FC

Az öltözői atmoszférára gondolom nem lehet panasz.

– Természetesen emelkedett a hangulat, de miért is ne lenne az!? A szakmai stábban most az a legfontosabb munkánk, hogy kihasználjuk ezt a négymeccses győzelmi szériát, úgymond meglovagoljuk az eddigi sikereket, s húzzuk, nyújtsuk, mint a rétestésztát.

Egy csónakban eveznek és a komolyabb sérülések is elkerülik önöket egyelőre. Kívánhat ennél többet egy edző?

– Büszke vagyok arra a négy 21 éven aluli játékosra, aki az elmúlt bajnokin kezdett nálunk, de legfőképpen arra, hogy az akadémista korú Kocsis Bence a cserepadról beszállva döntött vasárnap. Ami a maródiakat illeti: Galambos Ádám csúnya rúgást kapott, a csapatkapitányunk, Kiprich Dávid nem utazott el velünk a Hajdúságba, Deutsch Lászlót pedig agyrázkódás gyanújával kellett lecserélnem. Mindenesetre van miből meríteni, a kiesettek helyére szerencsére ugyanolyan elszántságú játékosokat tudok bevetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában